Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-04-2007, 10:56   #1
caglarss
 
caglarss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tarihi cezalar kapıda

Tarihi cezalar kapıda

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) yarın yapacağı haftalık olağan toplantısında Fenerbahçe-Beşiktaş maçında ve sonrasında yaşanan olayları karara bağlayacak.

Çok fazla gündem maddesi bulunması ve Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde fair-play'e ve futbolun ruhuna yakışmayan görüntülerin oluşması, kavgaların yaşanması, çeşitli iddiaların ortaya atılması, suçlamalar, onur zedeleyici ifadeler, rakip futbolcuya saldırılar gibi durumları masaya yatıracak olan PFDK, karar vermekte bir hayli zorlanacak.

Hem şampiyonluk yarışındaki iki takımın konunun direkt içinde olması, hem de lobi çalışmaları PFDK'yı baskı altına alırken, alınacak kararların ardından da kamuoyunun bunu çok tartışacağı düşünülüyor.
Aziz Yıldırım'a rekor ceza!
Hakem Selçuk Dereli'ye hakaret ettiği gerekçesiyle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a 1.5 yıl hak mahrumiyeti cezasının verilmesi bekleniyor.
Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu üyeleri, Beşiktaş maçı sonrası hakem Selçuk Dereli'nin yanı sıra Merkez Hakem Kurulu ve Federasyon yönetimi aleyhine ağır hakaretler eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler için "sabıkalı kişiler" uygulamasını devreye sokması bekleniyor.
Federasyon, disiplin talimatının 44. maddesinde yer alan "tekerrür" başlıklı uygulama doğrultusunda, Yıldırım ve yöneticilerin cezasını katlayacak. Hakem Selçuk Dereli'ye hakaret ettiği temsilci, gözlemci ve hakem raporlarında yer alan Yıldırım'ın 1,5 yıl hak mahrumiyeti ve 100 bin YTL para cezası alması bekleniyor.
Ali Koç'a 1 yıl hak mahrumiyeti
Yıldırım'ın yanı sıra hakemlere ve federasyon aleyhine çok ağır ifadeler kullanan Asbaşkan Ali Koç'un da en az 1 yıl hak mahrumiyeti, diğer yöneticiler Mahmut Uslu, Murat Özaydınlı ve Şekip Mosturoğlu'nun da hakemlere ve federasyonu çok ağır bir dille eleştirmeleri nedeniyle en az 6'ar ay, önceki hafta Disiplin Kurulu'nun ihtar verdiği teknik direktör Zico'nun ise 1 ay veya 45 gün hak mahrumiyeti cezasına çarptırılması bekleniyor.
Auerlio ve Ricardinho'ya 2 maç ceza
Maç sonrası birbirlerine saldıran ve soyunma odası koridorlarında yumruk yumruğa kavga eden Aurelio ve Ricardinho da, Disiplin Kurulu'na sevk edilirken, her iki futbolcuya ikişer maç ceza verilmesi bekleniyor. Çift sarı karttan dolayı atılan Lugano da, hakeme saldırmaya teşebbüs ettiği ve sahadan çıkmamaya direndiği için ayrıca iki veya 3 maç ceza alacak. Maç bitiminde ellerinde meşale ile sahada tur atan Beşiktaş file bekçisi Runje ve Serdar'a da 1'er maç fatura kesilmesi beklenirken, saha olayları nedeniyle Fenerbahçe'ye de bir maç saha kapa cezası çıkabilir.

30.04.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
__________________
caglarss Ofline   Alıntı ile Cevapla