Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-05-2007, 10:39   #1
themadpol
 
themadpol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Tigana'dan Kartal'a sürpriz veda

Tigana'dan Kartal'a sürpriz veda

Beşiktaş'ı kupada finale taşıyıp, ligde şampiyonluk yarışına ortak eden Jean Tigana'nın, Başkan Demirören'le görüşerek ipleri kopardığı iddia edildi. Tigana bugün basına konuşacak. 02 Mayıs 2007 11:20 #haberImage { float: right; margin: 0 0 4px 8px;}#haberImage img { border: solid 1px #900; width: 272px; height: 204px;}#nealsak { border: solid 1px #990; width: 272px; height: 204px; background: url(http://image.haber7.com/ads/nealsak/market-bg.jpg) no-repeat; cursor: pointer;}Click the image to open in full size.

Bilal Meşe'nin açıklaması
Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana, sezon sonunda siyah - beyazlı kulüple yollarını ayırma kararı aldı. Kartal'ı kupada finale taşıyıp, ligde şampiyonluk yarışına ortak eden Fransız hoca, bir yıl daha sözleşmesi bulunmasına rağmen birçok konuda yöneticilerle yaşadığı fikir ayrılıkları yüzünden görevini bırakmaya karar verdi.
Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçtan sonra Başkan Yıldırım Demirören ile bir araya gelen tecrübeli teknik adamın, veda kararını kesin bir dille açıklayarak ipleri kopardığı öğrenildi. Tigana'nın yapılan bu görüşmede şartlar ne olursa olsun Beşiktaş'ta kalmayacağını söylediği ifade edildi.
İşte ayrılığın gerekçeleri
Jean Tigana, siyah - beyazlı yönetimle ilk krizi yardımcısı Zeki Önatlı ve tercümanı Sinan Serhatlıoğlu'nun görevden alınması sırasında yaşadı. Bu olay nedeniyle yönetimle arasında güven sorunu patlak veren Tigana, futbol şubesinin başına geçen Celal Kolot'la da sık sık ters düştü. Yöneticilerin sürekli soyunma odasına girmeleri, maç öncesi ve devre aralarında takımın motivasyonunu bozmaları, bu konudaki sıkıntısını defalarca dile getiren Fransız hoca ile yöneticiler arasındaki gerilimi tırmandırdı.
Delgado'nun transferinde komisyon aldığı iddialarını kulübün resmi internet sitesinden yalanlama isteğinin, yönetim tarafından kabul edilmemesi de Tigana'nın kulübe karşı olan güvenini ciddi şekilde sarstı.
Yönetimin yanı sıra taraftarların Sakaryaspor beraberliğinden sonra takıma tepki göstermesi, İnönü'deki Fenerbahçe maçından sonra da destek vermeleri Fransız hocayı gelecek için endişelendirdi.

Mehmet Topuz krizi

Celal Kolot'un, geçtiğimiz günlerde Ümraniye'de basına verdiği kahvaltıda, "Mehmet Topuz'a ne gerek var. İyi bir Ali Güneş, Topuz'dan daha iyidir" açıklaması ise bardağı taşıran son damla oldu.
Tigana'nın, yönetimin yeni sezon için kamp yeri arama çalışmalarına karışmaması ve transfer konusunda görüş bildirmemesinin de Beşiktaş'la yollarını ayırmaya karar verdiği şeklinde yorumlandığı belirtildi.
Fransız hocanın, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçı öncesi bugün Ümraniye'de bir basın toplantısı düzenleyeceği ve veda kararını kamuoyuna açıklayacağı kaydedildi.
Bu arada Tigana, şampiyonluk havasına giren futbolcularını kalan maçlara en iyi şekilde motive edebilmek için yoğun çaba harcıyor. Deneyimli çalıştırıcı her fırsatta, dört maçı da kazanarak sezonu mutlu sonla bitireceklerine inandığını dile getiriyor.

Milliyet

nerde o günler
themadpol Ofline