Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-05-2007, 15:52   #4
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kökenli Değil, Kazım Artık Gerçek Bir Türk



Premier Lig takımlarından Sheffield United'a bu yıl transfer olan, burada 18'i lig, ikisi kupa olmak üzere 20 maçta forma giyerek, 1 de gol atan Colin Kazım-Richards için geçtiğimiz hafta hızlı bir gelişme oldu. Annesi Kıbrıslı Türk, babası Antigua Adaları'ndan olan Kazım-Richards, ingiliz 21 Yaş Altı Milli Takımı'na davet edildi.



Ancak A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim ile yardımcısı ünal Karaman'ın takibinde bulunan bu futbolcu için Metin Çekiçler, Star Futbol Akademisi Sorumlusu Koray Palaz'ı arayarak Türk Milli Takım için ön görüşme yapmasını istedi. Palaz, geçtiğimiz Pazartesi akşamı Kazım-Richards ve babası ile görüştü. Görüşmede, Sheffield United'lı futbolcu Türk Milli Takımında oynamayı seve seve kabul edeceğini belirtti. Salı sabahı da Türkiye Futbol Federasyonu, Sheffield Kulübü'ne faks çekerek Kıbrıslı Türk asıllı futbolcuyu davet etti.24 Mart'ta Antalya'da oynanacak Türkiye-isviçre 21 Yaş Altı Milli Takımları arasında oynanacak özel karşılaşmada ilk kez Türkiye Milli formasını giyecek. Kazım 26 Ağustos 1986'da Londra'nın Leytonsrone Bölgesi'nde dünyaya geldi. Premier Lig ekiplerinden Sheffield United'da forma giyiyor. Kazım ilk zamanlar içecek firması olan Coca Cola'nın bir yarışmasında çok iyi oynayarak Coca Cola Kid lakabanı almış daha sonra ona , Kazimo ve CKR lakaplarıyla da hitap edilmeye başlanmış...



19 yaşındayken, Brighton&Hove Albion Takımı'na transfer edilen Kazım, 2005-2006 sezonu boyunca genellikle ikinci yarılarda oyuna girerek, sezon sonuna gelindiğinde 43 kez formasını giydiği takımı adına 6 gole imzasını atmıştı. Kazım'ı kulüp için unutulmazlar arasına sokan ise, aynı sezon içerisinde, takımın 5000. golüne imza atması olmuş. Attığı şık gollerle yine transfer listelerinin üst sıralarında kendine yer bulan Kazım, transfer döneminin son günü olan 31 Ağustos 2006'da 150 bin sterlin karşılığında Premier Lig takımı Sheffield United'la 3 yıllık sözleşme imzaladı.



Antigua'nlı bir baba ve Kıbrıslı Türk bir annenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş.Antiqua Karayip Denizi'nin doğusunda yer alan iki adadan oluşan bir ülkedir. Haritada batıdan doğuya bakıldığında Küba, Haiti ve Porto Riko gibi üç büyük adanın doğusunda yer alan ve kuzeyden güneye uzanmış Küçük Antiller'deki küçük ada ülkelerinden biridir.Yani Kazım Latin kökenli bir bir Türk çocuğudur.Futbol tekniği stili ve yeteneğini latin Amerika'dan , fiziksel kuvvetinide Avrupa'lı olmasından almış olması onu komple potansiyel bir gol makinesi olarak harmanlamış. Dünya üzerinde bu tür ,kökenleri kıtalara uzanan futbolcular azdır.Gol vuruşu,koklaması ve kurnazlığıu onun doğuştan varolan yeteneklerindendir.Kazım Richards'ı ve ailesini ikna edip Türk Milli takım bünyesine katan herkese ben bir futbolsever olarak gerçekten çok teşekkür ediyor ve şükranlarımı sunuyorum.Alman milli takımının Türk futbolculara göz dikmesinin ardından bu tür bir hamleyle Türk milli takımını besleyen teknik kurmay ve patron Fatih Terim'den de bu beklenirdi zaten,Kazım gerçekten çok yetenekli ve hızla yükselen bir grafik çiziyor,2005'te ingiltere 3. liginde oynarken 2007'de Premier Lig ve milli takım yüzü gördü, ingilizler ! Potansiyel gol makinesi tehlikesinin farkındamısınız?





Türk kökenli demek artık çok saçma çünkü Colin Kazım-Richards artık bir Türk ve Türk Milli Takımı'nın formasını giyecek. Aslına bakarsanız benim fikrimce Kazım Richards,Arda ,Can Arat veya Mehmet Yıldız'dan daha az yetenekli bir futbolcu değil,onlar kadar yetenekli ve hatta daha da iyi durumda,bana göre direkt olarak A Milli takıma,hemde şu golcü sıkıntısı çektiğimiz dönemde çağrılabilirdi ama tabi Fatih Terim ve kurmayların kararına da saygı duymak gerekir.Kazım'ı en kısa zamanda A milli Takım formasıyla göreceğimize inanıyorum...

işte Kazımo

http://www.youtube.com/watch?v=fJwuhouUJ_A

Kaynak: turksportal-Koray Düşova


Büyük bir ihtimalle bonservisi konusunda anlaşıldığında Beşiktaş Forması giyecek haber DOĞRU.1986 doğumlu
1,85 boyunda

Avrupada 18 yaşındaki bir futboluyu alın rahatlıkla ş.liginde oynatabilirsiniz. ama türkiyedeki 23 yaşındaki oyuncu bile ş.liginde pek hazır değil onun için mutlaka alınması lazım ve yönetim büyük ihtimalle alacak.

Click the image to open in full size.
disappear Ofline