Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2007, 16:04   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Kötü kokuyorsun"a ceza geldi!

"Kötü kokuyorsun"a ceza geldi!Click the image to open in full size.

Fransa şampiyonu Olimpik Lyon'un Çek golcüsü Milan Baros'un Kamerunlu M'bia'ya maç içinde yaptığı kötü kokuyorsun şeklindeki harekat çok tartışılmıştı. Irkçılık kapsamına alınmayan ceza sonunda 3 maç olarak açıklandı!

Fransa şampiyonu Olimpik Lyon'un Çek golcüsü Milan Baros, geçtiğimiz haftalarda oynadıkları Rennes karşılaşmasında, rakip takımdan Kamerunlu M'bia'yla maç içinde tartışmış, bu tartışmanın sonunda da rakibini göstererek burnunu tutmuş ve "çok kötü kokuyorsun" anlamına gelebilecek bir mimik göstermişti.

Rennes kulübü’nün Futbol Federasyonu'na "ırkçılık" şikayetiyle yaptığı başvuru dün karara bağlandı ve Çek futbolcuya, bu "uygunsuz" hareketi nedeniyle 3 maç ceza verildi. Ancak yetkililer, Baros'un hareketinin "ırkçılık" kapsamında değerlendirilemeyeceğinde karar kıldılar.

Bu kararın ardından Baros, Fransa'da sezon sonuna kadar ceza almış oldu. Eğer 25 yaşındaki Baros'un hareketinin ırkçılıkla bağdaştırılması söz konusu olsaydı, futbolcu, alacağı 6 ay hak mahrumiyetinin yanı sıra, mahkemeye de çıkabilirdi.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla