Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-05-2007, 16:16   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Temiz bir lig istiyoruz"

"Temiz bir lig istiyoruz"

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Turkcell'in desteğiyle düzenlediği "Anadolu Spor Basını Eğitim Seminerleri"nin 8.'si Denizli'de yapıldı. Karahayıt Polat Otel'de düzenlenen seminerde konuşan TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, Türk sporunun her geçen gün biraz daha kirlendiğini belirterek, "Sporumuzun daha iyiye, daha güzele gitmesi gerekirken, tribün terörü, istenmeyen olaylar, medyanın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya varan davranışlar bizi gerçekten üzüyor. Bizler kavgasız, döğüşsüz, şikesiz, temiz spor istiyoruz.
Bizler naklen yayın kablolarının kesilmediği statlarda maçların oynanmasını istiyoruz. Bizler mesleğimizi sporun güzelliklerini yansıtmak için yapmak istiyoruz. Şiddeti, kavgayı gazete sütünlarına getirmek istemiyoruz" dedi. Denizli, İzmir, Manisa ve Uşak'ta görev yapan 50'ye yakın basın mensubunun katıldığı seminerin açılışında konuşan Yılmaer, bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılması için her kesimin eğitime ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Türk sporu nasıl daha iyiye, daha güzele varır, ona ulaşmak istiyoruz. Bu tür eğitim çalışmaları ile biz üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. Gazetecilerin kendini geliştirdiğini düşünüyoruz.
Sporun içindeki sporcular, hakemler, teknik adamlar da kendilerini geliştiriyorlar. Maalesef sporun içinde kendini geliştirmeyen iki kurum; yöneticiler ve taraftarlar kaldı. Dileriz, bunların örgütleri de en kısa zamanda eğitim seminerlerine başlayarak son günlerde yaşadığımız olumsuz tabloları ortadan kaldırmak için bir adım atarlar ki biz en büyük adımın kulüp yöneticileri tarafından atılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Seminerlere sponsorluk yapan Turkcell'in Kurumsal İletişim Müdürü Tunç Saral ise, Turkcell'in 12 Anadolu kulübüne sponsorluk yaptığını, bunlardan birinin de Denizlispor olduğunu söyledi. Saral, sporun en önemli bileşenlerinden biri olan spor basınına da destek vermek amacıyla eğitim seminerine katkı sağladıklarını dile getirdi. TSYD Asbaşkanı Devrim Sağıroğlu ise, Türk sporunun içinde bulunduğu olumsuz ortamdan medya kuruluşlarının da sorumlu olduğunu söyledi. Seminerde TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer spor sayfası yöneticisinin sorumluluğu, Asbaşkan Devrim Sağıroğlu haber ve röportaj tekniği, İlyas Namoğlu spor foto muhabirlerinin çalışma koşullarını, Faik Gürses ise mesleki deneyim ve birikimlerini aktardı.

04.05.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla