Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-05-2007, 19:42   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
ŞAMPİYON MANU!!!!

DERBİ BERABERE, ŞAMPİYON MANU!

Arsenal ve Chelsea arasındaki Londra Derbisi Emirates'te 1-1 sona erince Premier League'de 2006/07 Sezonu şampiyonu bitime 2 maç kala Manchester United oldu. Derbinin karşılıklı gollerini Arsenalli Gilberto Silva ve Chelseali Michael Essien kaydetti.

Ajansspor Dış Haberler Servisi)

İngiltere'de Londra Derbisi'nde Arsenal Emirates Stadı'nda Chelsea'yi konuk etti. Bu karşılaşma iki ekibin taraftarı kadar Manchester Unitedlileri de ilgilendiriyordu, zira olası bir beraberlik veya Arsenal galibiyeti Premier League'de 2006/07 Sezonu şampiyonunu Manchester United olarak belirleyecekti.

Ev sahibi Arsenal'de Fredrik Ljungberg, Thierry Henry, Robin van Persie ve Theo Walcott gibi yıldızlar sakatlıkları sebebiyle yoktu. Chelsea ise bu maça Didier Drogba, Andriy Shevchenko, Ashley Cole, Michael Ballack ve Ricardo Carvalho'dan yoksun çıktı.

İşte derbi kadroları:
Arsenal: Lehmann, Eboue, Gallas, Toure, Clichy, Diaby (80'Hoyte), Fabregas, Silva, Denilson (59'Hleb), Adebayor, Julio Baptista
Teknik Direktör: Arsene Wenger

Chelsea: Cech, Ferreira, Boulahrouz, Terry, Bridge, Mikel (74'Diarra), Essien, Lampard, Wright-Phillips (80'Sinclair), Joe Cole, Kalou
Teknik Direktör: José Mourinho

Hakem: Alan Wiley

Chelsea'nin şampiyonluk umudunu Çarşamba akşamı Stamford Bridge'de oynayacağı Manchester United maçına taşıyabilmek için kazanmak zorunda olması Arsenallileri ilgilendirmiyordu, onlar derbide galip gelmek ve kupasız geçilen sezonda taraftara son bir mutluluk yaşatmak istiyordu.

Karşılaşma konuk Chelsea'nin vuruşuyla başladı. 43. dakikada gole giden Arsenalli Julio Baptista'yı indiren Khalid Boulahrouz penaltıya sebep oldu ve derbide Mavileri sahada 10 kişi bıraktı. Atışı kullanan Arsenal kaptanı Brezilyalı Gilberto Silva Chelsea kalecisi Petr Cech ve topu ayrı köşelere yollayarak bu sezonki 10. golünü attı ve takımını öne geçiren isim oldu. Mücadelenin ilk yarısı 1 dakikalık oynanmamış sürenin ardından sona erdi.

İlk yarı sonunda skor tabelasında yazan sonuç Arsenal taraftarı kadar Manchester Unitedlileri de mutlu etti. Chelsea'nin şampiyonluk umudunu sürdürebilmek adına ikinci yarıda gol yemeden iki kez Arsenal ağlarını havalandırması gerekiyordu.

Mücadelenin 59. dakikasında Arsenal'de sakatlanan 18 yaşındaki Brezilyalı Neves Denilson yerini Beyaz Rus Alexander Hleb'e bıraktı. Özellikle Alman Michael Ballack'ın yokluğu Chelsea orta sahasını çökertti, Arsenal genç İspanyol Cesc Fabregas önderliğinde elini kolunu sallayarak pas organizasyonunu sağladı. 70'te Maviler'in ümitlerini yeşerten Ganalı Michael Essien oldu. Shaun Wright Phillips'in ön direğe yaptığı ortayı değerlendiren başarılı orta saha oyuncusu Arsenal'in 37 yaşındaki Alman file bekçisi Jens Lehmann'ı mağlup etti. 77'de Chelsea'nin Joe Cole ile bulduğu gol pozisyonda ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Micadelenin sonuna 4 dakikalık oynanmamış süre eklendi.

Bu sonucun ardından Manchester United hafta içinde Stamford Bridge'de oynayacağı Chelsea ve sonrasında da evinde oynayacağı West Ham United maçlarını beklemeye gerek kalmadan şampiyonluğunu ilan etmiş oldu. Manchester United İngiltere'de Premier League kurulduğundan beri dokuzuncu kez mutlu sona ulaştı ve bu zaferlerin hepsinde takımın başında Sir Alex Ferguson vardı.

Chelsea'nin evi Stamford Bridge'de oynayacağı Manchester United ve Everton maçları ise sadece prestij açısından önemli olacak zira Maviler'in lig ikinciliği puan olarak garanti. Arsenal bu sezon son maçında Fratton Park'ta Portsmouth'a konuk olacak.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla