Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-05-2007, 13:24   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş'ın itirazına işlem yok !

Beşiktaş, kural hatası iddiasını yanlış yere yapınca, olanlar oldu..
Beşiktaş, Fenerbahçe maçındaki kural hatası iddiasıyla ilgili başvurusunu MHK yerine, Gözlemci ve Temsilciler Kurulu'na yaptı. Süreyi de kaçıran siyah-beyazlıların itirazı için işlem yapılmayacak.

Fenerbahçe derbisinde kural hatası yapıldığı iddiası ile itirazda bulunan Beşiktaş'ın adresi şaşırdığı, Merkez Hakem Kurulu yerine Gözlemci ve Temsilciler Kurulu'nun kapısını çaldığı ortaya çıktı.

Hakem Fırat Aydınus'un maçın 82. dakikasında topun taca çıktığı anda dördüncü hakeminin uyarısı ile İbrahim Toraman'a gösterdiği kırmızı kartın ardından oyunu ceza atışı ile başlatmasının kural hatası olduğunu ileri süren siyah-beyazlı kulübün itirazını yanlış yere yapması şaşkınlık yarattı.

Futbol Müsabaka Talimatının "İtirazlar" başlıklı 34. maddesi, "Bir müsabakada oyun kurallarına aykırı hareket edilmesinden doğan itirazların Merkez Hakem Kurulu'na yapılması zorunludur" hükmüne rağmen Beşiktaşlı yöneticiler dün sabah Gözlemci ve Temsilciler Kurulu'na itirazda bulundu.

GTK yetkilileri itiraza şaşırırken siyah-beyazlılara adresin kendileri değil MHK olduğunu ve bu nedenle herhangi bir işlem yapamayacaklarını bildirdi.

Süreyi de geçirdiler
Beşiktaş derbi maçında kural hatası yapıldığı yolundaki itirazında ikinci skandala başvuru süresini geçirerek imza attı.

FMT'nın 34. maddesine göre itirazını maçın yapıldığı günün ertesinden başlayarak üçüncü gün saat 12.00'a kadar yapmak zorunda olan siyah-beyazlıların dün (Salı günü) belirtilen saate dek Merkez Hakem Kurulu'na resmi olarak başvurmadığı saptandı. Cumartesi akşamı oynanan maçtan sonra başvuru süresi dün doldu. Talimata göre itirazını zamanında yapmayan Beşiktaş'ın haklı olup olmadığı konusunda inceleme yapılamayacağı vurgulandı.

Reddedilecekti
Beşiktaş itirazını zamanında ve doğru adrese yapılmış olsaydı bile öne sürdüğü gerekçeler reddedilecekti.

MHK, Uluslararası Oyun Kurallarının 5. maddesinde hakemin kararlarıyla ilgili, "Hakem verdiği bir kararı ancak doğru olmadığını anladığı durumlarda veya gerekli görürse, yardımcı hakemin verdiği bilgiye göre, oyunu tekrar başlatmamış veya müsabakayı bitirmemiş olmak koşulu ile değiştirebilir" hükmü doğrultusunda hakem Fırat Aydınus'un hata yapmadığı sonucuna varacaktı.

Oyun kurallarının dördüncü hakemle ilgili bölümünde öngörüldüğü gibi derbinin dördüncü hakemi Çetin Sarıgül'ün hakemin görmediği pozisyonda onu uyarmakla zorunlu olması da, reddedilme gerekçelerinden biri olarak gösterilecekti.

Miliyet
jaSmin Ofline