Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2007, 13:49   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Roma Interi PARCALADI..

ROMA'DA GOL YAĞMURU!

Roma Olimpiyat Stadı italya Kupası Final İlk Maçı'nda gol yağmuruna sahne oldu. 8 golün atıldığı gecede serie A şampiyonu Inter'i 6-2 mağlup eden başkent ekibi Roma, önümüzdeki hafta Milano'da Giuseppe Meazza'da oynayacağı rövanş öncesinde büyük avantaj yakaladı.



Ajansspor Dış Haberler Servisi)

2006/07 Sezonu Coppa Italia (İtalya Kupası) Finali sezonun iki flaş takımını karşı karşıya getirdi. Serie A'da şampiyonuğa ulaşan Inter ve ligi ikinci bitiren Roma kupa finalinde mücadele ettiler. Finalin ilk ayağı Roma Olimpiyat Stadı'nda oynandı.

İşte 11'ler..
Roma: Doni, Panucci, Ferrari, Mexes (Cassetti), Chivu, De Rossi, Pizarro (Tonetto), Taddei (Aquilani), Perrotta, Mancini, Totti
Teknik Direktör: Luciano Spalletti

Inter: Toldo, Maicon, Cordoba, Materazzi, Maxwell (Grosso), Stankovic, Dacourt, Zanetti, Figo (Vieira), Adriano (Recoba), Crespo
Teknik Direktör: Roberto Mancini

Mücadele golle başladı. Henüz ilk dakika içinde Panucci'nin pasına hareketlenen Taddei ortasında kaptan Totti'yi gördü ve başarılı oyuncu Inter kalecisi Toldo'yu mağlup ederek ev sahibini öne geçirdi. İkinci gol de gecikmedi. Dakikalar altıyı gösterirken bu kez de De Rossi sahneye çıkan isim oldu. Fransız savunmacı Mexes'in indirdiği kornerde topu voleyle ağlara yollayan genç oyuncu başkent tribünlerini bir kez daha ayağa kaldırdı. Roma durmak bilmedi. Romen Chivu'nun soldan yaptığı ortayı değerlendiren Perrotta 16. dakikada farkı üçe çıkardı. Başkent tribünleri dördüncü golü 20'de izledi. Inter'in Arjantinli golcüsü Crespo dar açıdan yaptığı vuruşla Roma kalecisi Doni'yi mağlup eden ve farkı ikiye indiren oyuncuydu. Gol yağmuru durmak bilmedi. Panucci'nin sağdan ortasında Stankovic'ten dönen topu ağlara yollayan Mancini 30. dakikada Romalıları bir kez daha sevindirdi. İlk 45 dakika sahne olduğu 5 golün ve hakemin belirlediği 1 dakikalık oynanmamış sürenin ardından sona erdi.

Gol yağmuru ikinci yarıda da devam etti. Karşılaşmanın 51. dakikasında Pizarro'nun kullandığı kornerde Panucci Inter ağlarını beşinci kez havalandırdı. İki taraf da açık futboldan vazgeçmedi. 56'da Arjantinli Crespo bir kez daha sahneye çıktı ve Brezilyalı Maicon'un ortasını değerlendirerek takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti. Mücadelenin son dakikası içinde tecrübeli savunmacı Panucci Totti'nin vuruşunda Toldo'dan dönen topu takip ederek kendisinin ikinci, takımının altıncı golünü kaydetti. Hakem maçın sonuna 3 dakikalık oynanmamış süre ilave etti.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla