Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2007, 21:53   #1
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Zincirbozan' filminin galası yapıldı...

12 Eylül dönemini anlatan "Zincirbozan" filminin galası TİM Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da yapıldı.

Filmin yapımcısı Avni Özgürel,, yaptıkları çalışmanın en önemli yanının, filmdeki olayların tamamının gerçek olması olduğunu belirtti. Özgürel, "Kurgu ya da sinema dilinin gerektirdiği yakınlaştırmalar ve uzaklaştırmalar yaparken gerçekten uzaklaşmadık. Sinemadan çıktığınızda kalan tortu gerçektir" dedi.

Filmin yaklaşık bir milyon dolarlık bütçe ile çekildiğini kaydeden Özgürel, çekimlerin İstanbul, Ankara, Muğla ve Tekirdağ'da yapıldığını ve yaklaşık 3 ayda tamamlandığını belirtti.

Oyuncu Haldun Boysan da filmde oynamayı konusunun ilgi çekici olması nedeniyle kabul ettiğini belirterek, "Hepsi belgeli, gerçek olaylar. Bugüne kadar çok 12 Eylül filmi yapıldı, bence bu içlerinde en ciddi olanı. Bir de dönem itibariyle yakın zaman. Çünkü tarih tekerrürden ibaret" dedi.

Gazeteci Abdi İpekçi suikastı ile başlayarak 12 Eylül 1980 askeri müdahalesine kadar tırmanan terör olaylarını, bu olaylarla başa çıkmaya çalışan siyaseti, ordunun yönetime el koymasını, siyasi liderlerin sürgüne gönderilişlerini ve o süreçte yaşananları konu alan Zincirbozan filmi, 13 Nisan'da yaklaşık 100 salonda gösterime girecek.
  Alıntı ile Cevapla