Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-05-2007, 12:42   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ankara'da sevinç ve hüzün bir arada!

Ankara'da sevinç ve hüzün bir arada!

Lig A'nın tamamlanmasına bir hafta kala kalırken, Gençlerbirliği Oftaşspor Süper Lig bileti alıp taraftarlarını sevindirdi. Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi'ne düşen Türk Telekomspor ise başkentli sporseverleri üzdü..

Türk Telekom Lig A'nın Türk Telekom Lig A'nın son 2 maçına takipçilerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 2, Malatyaspor'un 3 puan önünde lider giren Gençlerbirliği Oftaşspor, galip geldiği haftada rakiplerinin puan kaybetmesiyle ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonlığunu ilan etti. 33. haftada sahasında konuk ettiği Kocaelispor'u Ümit ve Giray'ın golleriyle 2-0 mağlup eden Gençlerbirliği Oftaşspor, puanını 66'ya çıkararak rakiplerinin alacağı sonucu beklemeye başladı. Haftaya 61 puanla başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un Türk Telekomspor ile 60 puanla 33. haftaya giren Malatyaspor'un da Samsunspor ile 0-0 berabere kalmalarının ardından Gençlerbirliği Oftaşspor sezonun bitmesine bir hafta kala şampiyon olarak Süper Lig'e yükselme hakkı kazandı.

Gençlerbirliği Oftaşspor, oynadığı 33 maçta 19 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Oynadığı maçlarda 46 gol atan Kırmızı-siyahlılar 25 golle ligin en az gol yiyen takımı oldu. Gençlerbirliği Oftaşspor, Ankara'da oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmezken, 11 galibiyet ve 6 beraberlik alarak bir başarıya imza attı. Ankara'yı Süper Lig'de temsil eden Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin küme düşmemesi durumunda Gençlerbirliği Oftaşspor, gelecek sezon Ankara'nın Süper Lig'de 4. takımı olacak.

Gençlerbirliği Oftaşspor'un Süper Lig'e yükselmesiyle mutlu olan başkentli sporseverler Türk Telekomspor'un düşmesiyle büyük üzüntü yaşadı. Türk Telekom Lig A'nın 33. haftasında Süper Lig'i kovalayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak klasman düşme hattının üzerinde yer alan Mardinspor'un 6 puan arkasında kalan Türk Telekomspor klasman düştü. Türk Telekom Lig A'nın son haftasında Mardinspor'u ağırlamaya hazırlanan Türk Telekomspor, son 2 haftada 4 puan almasına rağmen en büyük rakibi Mardinspor'un son 2 maçından 6 puan çıkartmasıyla Lig A'ya veda etti.

Play-off maçları oynamaya hazırlanan Etimesgut Şekerspor'un Lig A'ya yükselememesi durumunda gelecek sezon Türk Telekom Lig A'da başkenti temsil eden takım olmayacak.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla