Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-05-2007, 15:31   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Valencia yeniden umutlandı..

Valencia yeniden umutlandı..

Barcelona'nın Nou Camp'ta Real Betis'le 1-1 berabere kalıp liderliği Real Madrid'e kaptırdığı haftada Real Zaragoza'yı Estadio Mestalla'da Moretti ve Silva'nın golleriyle 2-0 mağlup eden Valencia şampiyonluk yarışında yeniden umutlandı.

La Liga'da haftanın kapanış maçında 59 puanlı 4. Valencia, 55 puanı bulunan 5. Zaragoza'yı Estadio Mestalla'da ağırladı. Barcelona'nın Nou Camp'ta Real Betis'le 1-1 berabere kalması Valencia'yı umutlandırmıştı. Zaragoza ise bu karşılaşmada Şampiyonlar Ligi yolunda son kozunu oynayacaktı. Zorlu mücadelede tecrübeli hakem Luis Medina Cantalejo düdük çaldı.

İki ekibin de amacı kazanmak olduğu için açık ve tempolu bir futbol vardı. Karşılaşmanın 21. dakikasında Emiliano Morretti ev sahibi Valencia'yı öne geçirdi. Valencia'nın golcüsü David Villa 28'de kazanılan penaltıyı değerlendiremeyince ev sahibi skor açısından rahatlama fırsatını kullanamamış oldu ancak 44. dakikada David Silva ilk yarının skorunu 2-0 olarak belirledi. Karşılaşmanın ikinci yarısındaki ataklar başka gol getirmedi ve mücadele ev sahibinin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Valencia bu galibiyetin ardından 34 hafta sonunda 62 puana ulaştı ve şampiyonluk için yeniden ümitlendi. 55 puanda kalan Real Zaragoza ise Şampiyonlar Ligi şansını mucizelere bıraktı.

İşte Valencia'nın kalan maçları:
Mallorca (D)
Villarreal
Levante (D)
Real Sociedad

İşte Zaragoza'nın kalan maçları:
Athletic Bilbao
Sevilla (D)
Real Madrid
Recreativo Huelva (D)
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla