Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-05-2007, 11:47   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow iste en pahalilar

İşte en pahalılar

Avrupa'da liglerin sonuna yaklaşılırken, bu yılın en pahalı transferleri de belli oldu. İngiltere merkezli ''footballtransfers.co.uk'' adlı bir internet sitesinin yaptığı araştırmaya göre, 2007 yılının en pahalı transferini yine Real Madrid yaptı. Takımların özellikle sezon ortasında kadrosunu güçlendirmek ve gelecek yıla yatırım amacıyla yaptıkları transferlerde yine çok büyük paralar harcanırken, her zaman olduğu gibi listenin başını İspanyol takımı çekti. Son yıllarda yaptığı transferler ve kadrosuna kattığı dünyaca ünlü yıldızlarla adından sıkça söz ettiren Madrid ekibi, 2007 yılında da Arjantin'in Boca Juniors takımından 36.8 milyon YTL'den fazla bir bonservis bedeli ödeyerek aldığı Fernando Gago ile yine ilk sırada yer aldı. 2001 yılında kadrosuna Juventus'tan Fransız yıldız Zinedine Zidane'ı katarken ödediği ücretle tüm zamanların transfer rekorunu kıran ''Galacticos''lar, aldığı ve sattığı futbolcularla dünyanın en pahalı futbolcuları listesine bu yıl 4 kez girmeyi başardı. İspanyol takımı, yine sezon ortasında Arjantin'in River Plate takımından 23.4 milyon YTL'ye transfer ettiği genç yıldız Gonzalo Higuain ile listenin 3. sırasında yer almayı başardı.
-ALAN DA SATAN DA REAL MADRİD-
Real Madrid, aldıkları kadar sattıklarıyla da bu sezon en çok konuşulan takımlar arasına girdi. İngiltere'nin Middlesbrough takımına 18.7 milyon YTL'ye İngiliz futbolcu Jonathan Woodgate'i satan İspanyol takımı, Brezilyalı ünlü golcüsü Ronaldo'yu da 13.250 milyon YTL karşılığında İtalyan AC Milan'a verdi ve en pahalılar listesinde 10. sıraya yerleşti.
-FATİH TEKKE'NİN TAKIMI ZENİTH YİNE LİSTEDE-
Öte yandan, futbolda dünyanın en pahalıları listesine milli futbolcu Fatih Tekke'nin takımı Rus Zenith St Petersburg'da ikinci sıradan girdi. Sezon ortasında Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk'ten Ukraynalı Anatoliy Tymoschuk'u 27.45 milyon YTL'ye alan Zenith, listenin ikinci sırasında yer buldu. Geçen yıl Trabzonspor'dan Fatih Tekke'yi alarak listeye giren Rus ekibi, bu yıl da Tymoschuk transferiyle listedeki yerini aldı.
Listenin ilk 10 sırasını genelde Avrupa takımlarının oluşturduğu en pahalı transferlerde özellikle Rus takımlarının daha çok yer almaya başlaması dikkat çekti.
2007 yılının en pahalı transferleri ve aldıklar ücretler şöyle:
Futbolcu Eski Takımı Yeni Takımı Ücret
------------------------------ ------------ ---------------- -----
1-Fernando Gago (Arjantin) Boca Juniors Real Madrid 36.8
2-Anatoliy Tymoschuk (Ukrayna) Shtr Donetsk Zenith 27.45
3-Gonzalo Higuain (Arjantin) River Plate Real Madrid 23.4
4-Ashley Young (İngiltere) Watford Aston Villa 21.47
5-Luis Jimenez (Şili) Ternana Lazio 19.45
6-Jonathan Woodgate(İngiltere) Real Madrid Middlesbrough 18.78
7-Matthew Upson (İngiltere) Birmingham West Ham United 16.1
8-Gyan Asamoah (Gana) Udinese Lokomotiv Moscow 15.86
9-Matias Fernandez (Şili) Colo Colo Villarreal 15.64
10-Ronaldo (Brezilya) Real Madrid AC Milan 13.25
NOT: Futbolcu ücretleri milyon YTL üzerinden hesap edilmiştir.

15.05.2007

kaynak:AA
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla