Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-05-2007, 15:04   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hani Kufur yoktu

"KÜFÜR YOK DİYENLER UTANMIŞTIR"

16 Mayıs 2007 12:53

Click the image to open in full size.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi son maçında dün Fenerbahçe'ye yenilen Beşiktaş'ın basketbol şube koordinatörü Hasan Bozkurter, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Hasan Bozkurter, yaptığı açıklamada, Basketbol Federasyonu Başkanı'nın tarafsız olduğuna inanmadıklarını belirterek, ''Sayın federasyon başkanının istifasını istiyoruz. Gelecek dönemlerde de bu federasyon başkanı değişmeden Beşiktaş'ın şampiyon olacağına inanmıyoruz. Bu başkan yanlıdır. Ona oy verenlerin değil, Türkiye'nin başkanı olmalıdır. Lütfen istifa etsin, basketbolun önünü açsın'' diye konuştu.

Fenerbahçe ile dün oynadıkları Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisi son maçının Caferağa Spor Salonu'nda yapılmasına tepki gösteren Bozkurter, ''2010 Dünya Şampiyonası'nı ülkemizde düzenleyecek bir federasyonun, 24 saniye cihazı ve skorbordu çalışmayan, 350-400 kişilik bir salonda Türkiye Bayanlar Ligi finalini oynatması gerçekten ayıptır. Caferağa Spor Salonu'na basketbol maçı veren federasyon utansın. Fenerbahçe'nin erkek takımı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynarken, bayanlar neden Caferağa'da oynuyor. En azından final maçı Abdi İpekçi'de olmalıydı'' şeklinde konuştu.

''KÜFÜR YOKTUR DİYENLER UTANMIŞTIR''

Hasan Bozkurter, dün Caferağa Spor Salonu'nda çirkin tezahürat ve küfür olduğunu, sahaya yabancı maddeler atıldığını, ancak hakemlerin bir kez bile anons ettirmediklerini ifade etti.

''Dünün kazananı yoktur, kaybedeni vardır. O da Türk basketboludur'' diyen Bozkurter, ''Stadımızda, salonumuzda küfür olmuyor diyenler dün utanmışlardır. Biz Beşiktaş Kulübü olarak önce spor, sonra skor anlayışındayız, ama bazı kulüplerimiz önce skor, sonra spor yapıyor. Onun için bu kutuplaşmalar ve ayrışmalar oluyor'' dedi.

''CAN GÜVENLİĞİMİZ OLMADIĞI İÇİN...''

Bozkurter, kupa töreni için sahaya çıktıklarını, ancak oyuncuların üzerine bozuk para, su şişeleri atıldığını ifade ederek, ''Böyle bir tören olur mu? Bu kızlar ne yapmış? Biz can güvenliğimiz olmadığı için soyunma odasına döndük ve madalya törenine çıkamadık. Bunlar çok üzücü olaylar' diye konuştu.

''TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN TAKIMIYIZ''

''Biz 104 yıllık tarihimizin bize vermiş olduğu sorumlulukla o maçı oynadık'' diyen Bozkurter, şöyle konuştu:
''Yoksa biz o maçı oynamazdık. FIBA da sorardı. Onlar da diyecekti ki skorbord ve 24 saniye çalışmıyordu. Sonra da FIBA da bizden dünya şampiyonasını alırdı. Devletimizin tartışılır hale gelmemesi için, Beşiktaşlılık duruşunu gösterip maça çıktık. Yoksa çıkıp çıkmamamızı kimse engelleyemezdi. Biz başka cumhuriyet değiliz, Türkiye Cumhuriyeti'nin takımıyız.''

''KIZLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ''

Fenerbahçe karşısında yenilmelerine rağmen, oyuncularının çok iyi mücadele ettiğini anlatan Bozkurter, sözlerini şöyle tamamladı:
''Kızlarımızla gurur duyuyoruz. Gönüllerimizin şampiyonudurlar. Temel hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin sporuna hizmet etmektir. Sadece şampiyon olacağız diyenlerle aramızdaki temel fark da budur. Ne mutlu bize bugünü yaşatan kızlarımıza. Ne mutlu camiamıza, ne mutlu Beşiktaşlılık duruşuna.''
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla