Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2007, 15:45   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PALOP, KUPAYI ALDI!

PALOP, KUPAYI ALDI!

36. UEFA Kupası, İskoçya'da Hampden Park'ta oynanan finalde penaltılar sonrası sahibini buldu. Shakhtar Donetsk'e attığı golle takımının kupada yoluna devam etmesini sağlayan son şampiyon Sevilla'nın kalecisi Palop, finalde de 3 penaltı kurtararak kupanın kazanılmasında başrolü oynadı.

Normal süresi 1-1, uzatmaları 2-2 biten 36. UEFA Kupası’nda Espanyol’u penaltılarla 3-1 yenen son şampiyon Sevilla, ikinci kez kupanın sahibi oldu.

Maça etkili başlayan Sevilla, 5 dakikada ilk tehlikeyi Maresca ile yakaladı. Daniel Alves’den aldığı pasla ceza sahası sağ çaprazında buluşan İtalyan futbolcunun vuruşu direğin üzerinden dışarı çıktı.
Bu pozisyondan sonra da Sevilla tehlikesi yaşandı. Soldan Adriano’nun yaptığı ortada Kanute’nin kafa vuruşu üsten auta çıktı.

PALOP’TAN BU KEZ ASİST!
Shakhtar Donetsk’e attığı golle Sevilla’nın UEFA Kupası’nda yoluna devam etmesini sağlayan kaleci Palop, bu kez asist yaptı. 18. dakikada De Le Pena’nın kullandığı kornerde topu kontrol eden Palop, bekletmeden eliyle oyunu kurdu. Sol kanada gönderdiği uzun topu alan Adriano, rakibinden kurtulduktan sonra içeri sokuldu ve sağ ayağının içiyle uzak köşeyi görerek takımını öne geçiren golü attı.

Espanyol bu gole 10 dakika sonra Alberto Riera ile cevap verdi. Orta alandan aldığı topla soldan ilerleyen Riera, içeri sokuldu ve ceza yayı yanından vuruşunu yaptı. Daniel Alves’e çarparak kaleci Palop’u yanıltan top, sağ köşeden ağlarla buluştu.

38’de Sevilla bir kez daha öne geçmeye yaklaştı. Kanute’nin kafayla indirdiği top sol çaprazda Puerta vurdu. Defansa çarpan top az farkla kornere çıktı.
Bu pozisyondan 2 dakika sonra Espanyol Tamudo ile etkili oldu. Kaptanın ceza yayı gerisinden yaptığı yerden sert vuruşu Palop kontrol etti.İlk yarının son dakikasında Adriano’nun soldan ortasında Luis Fabiano’nun topun gelişine yaptığı vuruş kaleyi tutmayınca ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya Sevilla, Maresca’nın yerine Jesus Navas’ı oyuna alarak başlarken, Espanyol ilk 11’ini korudu.
55. dakikada Alves’in ceza sahası dışına doğru çıkardığı pasta Kanute’nin vuruşunu kaleci topu iki hamlede kontrol etti. Bu atağın ardından gelişen Espanyol atağında ise De Le Pena’nın pasıyla ceza sahasında buluşan kaptan Tamudo’nun vuruşunu Palop son anda kornere çeldi.

58’de Espanyol öne geçmeye çok yaklaştı ancak Palop ve direk buna izin vermedi. Ceza sahası dışına yapılan ortayı sol çaprazda göğsüyle önüne alan Riera’nın sert vuruşunda Palop’un parmaklarının ucuyla dokunduğu top üst direkten kornere çıktı.

68’de Espanyol 10 kişi kaldı. Moises Hurtado, ikinci sarı karttan kırmızı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

78. dakikada Sevilla Aleksandr Kerzhakov ile mutlak bir gol kaçırdı. Renato’nun pasıyla ceza sahasında uygun durumda buluşan Rus golcünün vuruşu üsten auta çıktı.

Sevilla, Espanyol’un 10 kişi kalmasıyla yakaladığı avantajla oyunu rakip yarı alana yıkmasına rağmen pozisyonlardan sonuç alamayınca 90 dakika 1-1 sona erdi ve maç uzatmaya gitti.

1 kişi fazla oynamanın verdiği avantajla baskılı oyununun sürdüren Sevilla, ilk uzatma yarısının son saniyesinde golü buldu. Navas’ın sağ kanattan yaptığı yerden ortaya ön tarafta ayak koyan Kanute, takımını 2-1 öne geçirdi. Malili golcü, bu golle üst üste 2 UEFA Kupası finalinde gol atan 4. oyuncu olmuş oldu.

116 dakikada 10 kişilik Espanyol skora bir kez denge getirdi. Pandiani’nin pasıyla ceza yayı gerisinde buluşan Jonatas, çok sert bir vuruşla topu sağ köşeden ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca 36. Kupası finalinde penaltı atışlarına geçildi.

PALOP KALESİNDE DEVLEŞTİ!
İlk penaltı atışını Sevilla kullandı. Topun başına gelen Malili golcü Kanute, Iraizoz’u mağlup etmeyi başardı. Espanyol’da ilk penaltıda topun başına gelen Luis Garcia’nın vuruşunda son şampiyonun kalecisi Palop gole izin vermedi.
İkinci penaltılarda Sevilla’da Dragutinovic, Espanyol’da Pandiani topu ağlara göndermeyi başardı. Brezilyalı yıldız Alves’in kaçırdığı penaltı Espanyol’u umutlandırdı ancak hayalleri yıkan isim Palop oldu. Jonatas’ın vuruşunda gole izin vermeyen başarılı file bekçisi, Puerta’nın golle sonuçlanan penaltısının ardından Torrejon’un vuruşunda da gole izin vermedi ve 3 penaltı kurtararak UEFA Kupası’nın üst üste 2. kez Sevilla’ya taşıdı.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla