Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-05-2006, 16:13   #26
AloneWolf
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Terim'in yıldız adayları Burak, İ.Akın ve Can


BURHAN AYERİ

TAM yazıya oturup, Fatih Terim'in açıkladığı Milli Takım'ı eleştirmeye hazırlanırken telefonumuz çaldı. Arayan Mehmet Çenteler adlı okurumuzdu. İlk cümlesi 'Kadroda Gökhan Güleç niye yok' oldu. Biz de kendisine bu konuyu ele aldığımızı ve yarınki -Bugünkü- Tercüman'ı okumasını söyledik. O da teşekkür edip, kapattı.
Gerçekten de ara transferde Gaziantep'ten alınan genç Gökhan, futboldan anlayanlara göre, bir dönemin ünlü Alman yıldızı Klinsman'ın özelliklerine sahip. Tek eksiği, topla gidişlerinde süratini kaybetmesi. Bu handikapını da zaman içinde Tigana gibi bir çalıştırıcının elinde yok edeceğine inanıyoruz. Yoksa bire bir adam geçişleri mükemmel. Tek vuruşlarda, ters köşeyi görmesi en önemli özelliği. Özetlersek, Terim bu hatayı neden yaptı çözmek zor.
HEP İSTEDİ
Yine bir Beşiktaş'lı olan İbrahim Akın'ın uzun süre ilk onbirde yer bulamamasına rağmen aday kadroya davet edilmesinin nedenini bilenlerdeniz. Fatih Hoca, kulüplerimizdeki sol savunmacı sıkıntısının farkında. Milli takımda da aynı sorun yaşanıyor. Uzun süredir bu mevkiye düşündüğü isim İbrahim Akın'ı, Beşiktaş'ı çalıştırdığı dönemde Rıza Çalımbay'dan sol arkada oynatmasını istemiş, o da olumlu cevap vermişti. Ancak Rıza'nın erken ayrılışı bu formülün hayata geçirilmesini engelledi. Beşiktaş'ın son iki maçında yeniden forma bulup, kendini gösteren İ.Akın, Del Bosque dönemini yakaladığına dair ışıklar verdi. Görüldüğü gibi Fatih'in ideal onbirindeki sol kanat savunucusu çoktan belli. Aynı şekilde Fenerbahçe'li Can Arat'ın da geri dörtlünün ortasına koyacağı isimlerden biri olduğunu bilmekteyiz.
Burada açıklanan ekipteki 2 kişi üzerinde durmak istiyoruz. Antalyalı Burak ve Büyükşehir Belediyesi'nden Murat. Bu iki futbolcu, ekiplerinde süreklilik arz eden başarılı performansa sahipler. Gelecekte, Milli Takım'ın değişmezleri arasında yer alacakları konusunda büyük umutlar taşıyoruz. Sanırız 24 Mayıs'taki Belçika maçı, bu görüşlerimizi test edecek en önemli hazırlık oyunu olacak...
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline