Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-05-2007, 03:28   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Divan Kurulumuz’dan Açıklama

Click the image to open in full size.
Divan Kurulumuz’dan Açıklama
17.05.2007 20:03

BJK Divan Kurulumuz, Bayanlar Basketbol Ligi play-off final serisinde yaşananlar ile ilgili olarak açıklama yaptı: 15.05.2007 Tarihinde Caferağa Kapalı Spor Salonu’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımları arasında final maçında, salondaki Fenerbahçe taraftarlarınca Bayan Basketbol takımı oyuncularımıza yönelik sarfedilen galiz küfür ve hakaretler, oyuncularımızın maç öncesi ısınma hareketleri yaparken başlamış, maç bitimine, hatta maç sonrası yapılan kupa seremonilerine kadar devam etmiştir.
Aynı süreç içinde her türlü yabancı madde aynı kişilerce oyuncularımız hedef alınarak üzerlerine atılmıştır.
Meydana getirilen bu fiili durum, iki takım oyuncuları arasındaki moral denge ve motivasyonu oyuncularımız aleyhine vurmuştur.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı sayın Aziz Yıldırım ve bazı Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin gözleri önünde yaşana spor etiğine aykırı davranışlar dozunu giderek arttırmış, maç sonunda ikincilik şildini alacak bayan Basketbol Takımı oyuncularımıza atılan gazoz şişelerinin oyuncularımızın bazılarına isabet etmesi neticesinde kollarında ödem oluşmasına sebebiyet vermiştir.
Can güvenliğinin tartışılar hale geldiği bu ortamda, Basketbolcu kızlarımız ikincilik şiltlerini alamadan soyunma odalarına gitmek zorunda bırakılmışlardır.
Ayrıca takımımızın hücum ettiği pota üzerindeki 24 sn göstergesi ve skorboard maç boyunca pek çok kere çalışmaz halde iken oyun devam ettirtilmiş, oyuncularımızın süreleri görmeden maç yapmalarına sebebiyet verilmiştir.
Kurallara aykırı biçimde oynanan Final maçı ne yazık ki Basketbol Federasyonu Başkanı Sayın Turgay Demirel tarafından da baştan sona kadar izlenmiştir.
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın yapılacağı ülkemizde üstelik bir Bayan Basketbol takımları arasındaki final maçında tüm yetkili ve sorumluların gözleri ününde yaşanan, spordan, etik değerlerden yoksun bu tür tutum ve davranışların meydana gelmesini şiddetle kınadığımızı Türk spor kamuoyuna duyururuz.
Saygılarımızla
BJK DİVAN BAŞKANLIK KURULU
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla