Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-05-2007, 16:52   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dereli'den F.Bahçeli yöneticilere dava!

Dereli'den F.Bahçeli yöneticilere dava!

Hakem Selçuk Dereli, Fenerbahçe-Beşiktaş futbol takımları arasındaki karşılaşma sonrasında hakarette bUlunduklarını iddia ettiği Fenerbahçe Kulübü'nün 4 yöneticisi hakkında 100'er bin YTL manevi tazminat istemiyle dava açtı.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Hukuk Kurulu Başkanı avukat Murat Söylemez tarafından hazırlanan ve Kadıköy nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan 4 ayrı dava dilekçesinde, Selçuk Dereli'nin 19 yıldır futbol hakemliği yaptığı belirtildi.

Dilekçelerde, son 5 yıldır FIFA hakemliği yapan ve faal 7 Türk FIFA hakeminden biri olan Dereli'nin, 26 Nisan 2007 tarihinde Fenerbahçe-Beşiktaş futbol takımları arasında yapılan Fortis Türkiye Kupası yarı final karşılaşmasını yönettiği hatırlatıldı.

Karşılaşma sonrası Fenerbançe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkanlar Ali Koç, Mahmut Nedim Uslu ve Osman Murat Özaydınlı'nın, Dereli'nin önünü keserek hakaret içeren sözler sarf ettikleri ileri sürülen dilekçede, yöneticilerin söylediği iddia edilen sözlere yer verildi.

Bu şekilde Dereli'nin şahsiyet hakkının hukuka aykırı bir şekilde tecavüze uğradığı belirtilen dilekçelerde, Yıldırım, Koç, Uslu ve Özaydınlı'nın ayrı ayrı 100'er bin YTL manevi tazminata mahkum edilmesi talep edildi.

Dereli ayrıca, 4 yönetici hakkında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçelerinde, Aziz Yıldırım hakkında ''görevli memura hakaret'', ''sövme'' ve ''tehdit'' suçlarından, diğer 3 yönetici hakkında da ''görevli memura hakaret'' suçundan işlem yapılması istendi.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla