Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-05-2007, 12:53   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
JAZZ'IN RAKİBİ SPURS OLDU!

JAZZ'IN RAKİBİ SPURS OLDU!

NBA play-off serisine 2 maçla devam edilirken, her iki konferansta da son finalistler belli oldu. Batı'da Phoneix Suns'ı geçen San Antonio Spurs finalde Memo'lu Utah Jazz'ın rakibi oldu. Doğu'da ise New Jersey Nets'i geçen Clevland Caveliers Pistons'ın rakibi oldu.

Batı Konferansı yarı finalinde Phoneix Suns ile karşılaşan San Antonio Spurs, maçtan 114-106'lık galibiyetle ayrılarak seride durumu 4-2'ye taşıdı ve finalde Utah Jazz'ın rakibi oldu.

Doğu Konferansı'nda ise finalde Detroit Pistons'ın rakibini belirleyecek maçta Cleveland Cavaliers, New Jersey Nets'i 88-72 yendi ve finale adını yazdırdı.

Son 5 yılda 3 kez Batı Konferansı finaline yükselen San Antonio Spurs'un sahasında oynanan ve 18 bin 797 basketbolseverin izlediği mücadelede ev sahibi takım, ünlü yıldızları Emmanuel Ginobili, Tony Parker ve Tim Duncan ile sonuca gitmeyi başardı. Maça yine yedekler arasında başlayan ve 35 dakika forma giyen Arjantinli Emmanuel Ginobili, attığı 33 sayıyla takımının en skoreri olurken, 11 ribaunt ve 6 asistle de taraftarından alkış topladı. Fransız oyuncu Tony Parker'ın 30 sayı ve 6 asistle tamamladığı mücadelede Virgin Adaları asıllı Tim Duncan ise 24 sayı ve 13 ribauntla ''double double'' yapmayı başardı. Michael Finley ise maçta 11 sayı üretti.

Cezası nedeniyle bir önceki maçta oynayamayan Amare Stoudemire, bu karşılaşmada Suns adına tam 38 sayı kaydetmesine karşın yenilgiyi engelleyemedi.

Stoudemire, maçta ayrıca 12 de ribaunt aldı. Yılın en iyi takımına seçilen Kanadalı Steve Nash ise rakip potaya gönderdiği 18 sayının yanı sıra 14 de asist yaptı. Raja Bell ve Leandro Barbosa'nın 13'er sayılık performansları da Suns'a yetmeyince takım sahadan boynu bükük ayrıldı.

-PİSTONS'IN RAKİBİ CAVALİERS-
Doğu Konferansı'nda yapılan yarı final karşılaşmasında ise Cleveland Cavaliers, rakibi New Jersey Nets'i 88-72 yenerek Pistons'a rakip oldu.

Doğuda normal sezonu 2. sırada tamamlayan Cavaliers, Nets'i 4-2 ile eleyerek son 15 yılda ilk kez konferans finaline yükseldi. Tarihinin 3. konferans finalini gören Cavaliers, deplasmanda LeBron James ile etkili oldu. James, maçta 23 sayı, 8 ribaunt ve 8 asistle takımına galibiyeti getiren oyuncu oldu. Donyell Marshall 18, Drew Gooden ise 16 sayı attı.

20 binden fazla seyircisiyle Continental Airlines Arena'da rakibini ağırlayan Nets'te ise Jason Kidd, 19 sayı, 12 ribaunt ve 8 asistle takımın en etkili ismiydi. Richard Jefferson 16 sayı ve 8 ribaunt, Mikki Moore ise 14 sayı ve 7 ribauntla karşılaşmayı tamamladı.
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla