Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2007, 12:01   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Altay 3. kez play-off'larda

Altay 3. kez play-off'larda

Türk Telekom Lig A'da sezonu 6. sırada tamamlayarak, play-off oynamaya hak kazanan Altay, tarihinde üçüncü kez bu organizasyonla Süper Lig bileti alabilme mücadelesi verecek.

Ankara'da, Gençlerbirliği OFTAŞ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra Turkcell Süper Ligi'ne çıkacak üçüncü takımı belirleyecek play-off mücadelesinide Pazar günü Malatyaspor ile oynayacak Altay, 2000-2001 ve 2005-2006 sezonlarında bu heyecanı yaşadı, ancak başarılı olamadı.

Siyah-beyazlı ekip 2000-2001 sezonunda Antalya'da yapılan ekstra play-off maçlarının ilkinde Kombassan Konyaspor'u penaltı atışları sonucunda 4-3 yenerek yarı finale yükselmiş, yarı finalde Sakaryaspor'a 2-1 yenilerek elenmişti.

Bu maçta Sakaryaspor gollerini, daha sonra Fenerbahçe'ye transfer olan Tuncay ile Benhur atarken, Altay'ın tek golü şimdi Galatasaray'da forma giyen Necati'den gelmişti.

Altay, ikinci play-off serüvenini ise geçen yıl yaşadı. Uzun süre puan cetvelinde ikinci sırada yer alan, ancak doğrudan Süper Lig'e çıkma şansını son haftalarda Antalyaspor'a kaptıran siyah-beyazlılar Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Orduspor'u 1-0 yenerek, finale yükseldi.

Finalde karşılaştığı Sakaryaspor'u yenerek, hem 5 yıl öncesinin rövanşını almak, hem de Süper Lig'e çıkmak isteyen siyah-beyazlılar, maçı 4-1 kaybedince büyük üzüntü yaşamış ve umutlarını bir sonraki sezona bırakmıştı.

Bu sezon ligde ilk 2'ye girerek doğrudan Süper Lig'e yükselme hedefinden uzak kalan, ancak ilk 6 içinde yer almayı başaran siyah-beyazlılar, üçüncü play-off yolculuğunda, Ankara'dan İzmir'e ''Süper Lig ekibi'' sıfatıyla dönmeyi amaçlıyor.
23.05.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : AA
__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla