Konu: Gizli devrim
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-05-2006, 12:48   #6
kyros06

kyros06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tarihi tüzük
Haziranda yapılacak tüzük tadil kongresindeki en önemli madde, başkanın ve yönetimin ayrı ayrı seçilecek olması.

Beşiktaş Yönetim ve Divan Kurulu, Dernek Tüzüğü'nü değiştirmek için yeni taslak hazırladı. Haziranın 3. haftasında yapılması planlanan Tüzük Tadil Kongresi'nde oylamaya sunulacak yeni taslakta; Başkanlık sistemine geçilmesi ve seçilen başkanın kongre sonrası yöneticilerini kendi seçmesi gibi kararlar var. Fotomaç'ın Click the image to open in full size.ele geçirdiği iki bölümden oluşan 37 sayfalık taslak, tartışmaları da beraberinde getirecek görünüyor.

KRİTİK MADDE 33
Yeni tüzük taslağında 33. maddede başkanla, yönetim kurulunun seçimi ayrı ayrı öngörülmekte. Buna göre: "Önce başkan seçilir. Başkan, seçimi takip eden 3. mesai bitimine kadar 24 kişilik yönetim kurulu aday listesini kamuoyuna açıklar ve Divan Kurulu'na verir. Yönetim kurulu üyeleri seçimi, başkan seçimini takiben 1 hafta sonra yapılır."

DAHA GÜÇLÜ YÖNETİM
Bu madde kongrede kabul edilirse Beşiktaş'ta "başkanlık sistemi" gerçekleşecek. Ancak seçilen başkanın elini güçlendiren ve "Grupların önüne geçeceği ve daha güçlü bir yönetim kurulunun oluşturulacağı" iddia edilen bu sistemin başkan adaylarını oy almak için tutulamayacak vaadlere bile sevk edebileceği de düşünüyor

kaynak:fotomac
kyros06 Ofline