Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-05-2007, 14:22   #3
natikmete
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 


Doğu Konferansı finalinin 2. maçında Cleveland Cavaliers’ı 79-76 mağlup eden Detroit Pistons, evinde oynadığı 2 maçı da aynı skorla kazanarak seride 2-0 öne geçti.

Maçın ilk yarısını 12 sayı farkla geride tamamlamasına rağmen 3. çeyrekte Cavaliers’a yalnızca 13 sayı şansı tanıyan Detroit Pistons, Rasheed Wallace’ın son çeyrekteki kritik basketleriyle sahadan 79-76’lık galibiyet ile ayrıldı.

16 sayısının 10’unu son çeyrekte üreten Rasheed Wallace, 10/7 gibi yüksek bir saha içi isabet oranı yakaladı. Maçın başında yaptığı 2 faul ile erken faul problemine giren tecrübeli oyuncu, oyunda kaldığı 33 dakika içinde 11 ribaunt aldı ve double-double yapan tek Pistons’lı oyuncu oldu. 3 sayı çizgisinin gerisinden 3/1 ile oynayan Wallace, istatistiklerine 3 asist – 2 top çalma – 2 blok eklemeyi bildi ve özellikle son çeyrekteki etkili oyunu ile takımını sırtlayan oyuncu oldu.

Kenardan gelerek 22 dakika oyunda kalan Jason Maxiell, 9/7 saha içi isabetiyle 15 sayı üretti ve Pistons’ın en skorer 2. oyuncusu olmayı başardı. Basketlerinin büyük bir kısmını smaçla bulan genç oyuncu, 6 ribaunt – 2 blok ve 1 top çalma yaptı. Serbest atış çizgisinden kullandığı 6 şutun yalnızca 1’ini sayıya çevirebilen Maxiell, galibiyetin mimarları arasında yer aldı.

Pistons’ın en önemli 2 hücum silahı Chauncey Billups ve Richard Hamilton’ın 13’er sayıda kaldığı maçta Tayshaun Prince, kullandığı 8 şutu da sayıya çeviremedi ve yalnızca 1 sayı üretebildi. 7/4 saha içi isabetiyle geceyi noktalayan Billups, 3 sayı çizgisinin gerisinden 2/2 ile oynadı. 44 dakika görev yapan yıldız oyuncu, 6 asist – 1 ribaunt yaptı.

Serinin ilk maçının yıldızlarından Richard Hamilton, 14/5 gibi düşük bir saha içi isabet oranıyla oynadı. 4 kez serbest atış çizgisine giden skorer oyuncu, kullandığı serbest atışların 2’sini sayıya çevirdi. 37 dakika süre alan Hamilton, hanesine 3 asist – 2 ribaunt – 2 top çalma yazdırdı. LeBron James’i savunurken hücumda sıkıntı yaşayan Tayshaun Prince ise, etkisiz kaldığı gecede istatistiklerine 4 ribaunt – 4 asist ekledi.

Tecrübeli oyuncu Chris Webber maçı 9 sayı – 7 ribaunt – 5 asist ile tamamlarken, oyuna sonradan girerek 12 dakika mücadele eden Carlos Delfino, 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 3’şutun 2’sini sayıya çevirmeyi başararak 6 sayı üretti ve Pistons’a kenardan önemli katkı sağladı.

İlk maçta son topu kendi kullanmadığı için büyük eleştiri alan Cavaliers’ın yıldızı LeBron James, 19/7 saha içi isabetiyle Pistons potasına 19 sayı bıraktı. Maça agresif bir başlangınç yapan genç yıldız, serbest atış çizgisinden 7/5 ile oynadı. 45 dakika ter döken LeBron, 7 asist – 6 ribaunt – 3 top çalma yaptı. Maçı 6 top kaybı ile bitiren yıldız oyuncu, sahanın en fazla top kaybeden oyuncusu oldu.

14 sayı – 14 ribauntla double-double’a ulaşan tek Cavaliers oyuncusu olan Anderson Varejao, kenardan gelerek 31 dakika süre aldı. 7 hücum ribauntu alan Brezilyalı oyuncu, kullandığı 6 serbest atışın 4’ünü sayıya çevirdi.

10/7 saha içi isabetiyle 14 sayı üreten Aleksandar Pavlovic, 3 sayılık atışlarda isabet kaydedemezken, 31 dakika içinde 3 de top çaldı. Son saniyelerde kullandığı atışı sayıya çeviremeyerek galibiyet şansını tepen Larry Hughes, kullandığı 9 şutun yalnızca 2’sini sayıya çevirebildi ve 4 sayıda kaldı. Gecenin bir diğer suskun oyuncusu Drew Gooden, maçı 4 sayı – 3 asist – 1 ribaunt ve 1 top çalmayla tamamladı.

Cavaliers’ın çaylağı Daniel Gibson, kullandığı 7 üç sayılık atışın 3’ünde isabet kaydetti ve 9 sayı üretti. İlk maçın son saniyelerinde kullandığı 3 sayılık atıştan faydalanamayan Donyell Marshall ise, 3 sayılık atışlarda 4/2 ile oynadı ve 6 sayı attı
__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla