Şampiyon tek golle
Ligue 1, cumartesi günü yapılan maçların ardından tamamlandı. Uzun bir süre önce Lyon şampiyonluğunu ilan ederken, bu sezon ligden düşen Nantes'ı, kendi sahasında konuk ederken, 3-1'lik skorla karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.
Ligden düşmesi önceden belli olan Troyes ise Lens'i 3-0'la geçerken, aldığı bu galibiyet kendileri için sadece bir teselli, taraftarları için de Ligue 1'deki son sevinç oldu.
Teknik direktör değişikliğinin ardından yükselişe geçen ve hızla düşme potasından uzaklaşan PSG, son karşılaşmada Lorient'in konuğu olurken, Pedro Pauleta'nın golüyle sezonu galibiyetle tamamladı.
Touoluse, kendi sahasında Bordeaux'yu 3-1 yenerek, Lügue 1'i 3. sırada tamamlayarak önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını kazandı.
Alınan bu sonuçların ardından; Troyes, Sedan ve Nantes, Ligue 1'de resmen veda ettiler.
Ligue 1'de toplu sonuçlar;
Valenciennes 1 - 3 Auxerre
Troyes 3 - 0 Lens
Toulouse 3 - 1 Bordeaux
Sochaux 1 - 0 Saint Etienne
Nice 3 - 3 Le Mans
Monaco 2 - 0 Nancy
Marseille 1 - 0 Sedan
Lyon 3 - 1 Nantes
Lorient 0 - 1 Paris SG
Lille 1 - 1 Rennes
27.05.2007
Kaynak : Sporx.com dış haberler