Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2007, 00:14   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow En İyi Senaryo Fatih Akın'a

En İyi Senaryo Fatih Akın'a
60’ıncı Cannes Film Festivalinde ’Altın Palmiye’ için yarışan yönetmen Fatih Akın’ın ’Yaşamın Kıyısında’ filmi, "En İyi Senaryo" ödülünü aldı. Akın dün de Kiliseler Birliği’nin "2007 Ekümenik Jüri Ödülü"ne layık görülerek festivalin ilk ödülünü almıştı.

Cannes Film Festivalinde ödüller bu gece verildi. Fatih Akın'ında Altın Palmiye dalında yarıştığı gecede büyük ödül Altın Palmiye'yi "4 Ay 3 Gün 2 Gece" filmi kazandı.

Fatih Akın'ın ’Yaşamın Kıyısında’ filmi "En İyi Senaryo" ve "2007 Ekümenik Jüri Ödülü"nü aldı. Cannes Festivali Jüri Başkanı Stephen Frears, Fatih Akın'ın filminin en iyi senaryo ödülüne layık görüldüğünü açıkladı.

Başrollerini Nurgül Yeşilçay, Hanna Schygulla, Tuncel Kurtiz, Patrycia Ziolkowska, Baki Davrak ve Nursel Köse’nin paylaştığı filme verilen bu ödülün gerekçesi şu cümleyle açıklandı. "Türk-Alman yönetmen Fatih Akın’ın ’Yaşamın Kıyısında’ filmi Türkiye ve Almanya arasında bir köprü kurarak iki ailenin portresiyle dramlarını birleştirip en iyi şekilde ekrana aktardığı için "Ekümenik Jüri Ödülü’ne layık görülmüştür." Ekümenik Jüri ödülü, Hristiyan dini kuruluşları tarafından 1974’ten beri veriliyor. Jüri heyeti, 6 kişiden oluşuyor. Filmin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay ekip olarak çok mutlu olduklarını belirtip "İnşallah bununla kalmaz Altın Palmiye ödüllerinden de iyi haberler verirsiniz" dedi. Cannes’da ortak kanı "Yaşamın Kıyısında"nın, bu geceki kapanış töreninden de eli boş dönmeyeceği yolunda.

Kaynak: Click the image to open in full size.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla