Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2007, 01:47   #2
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Cannes'da fırsat kaçtı

Click the image to open in full size.
Belkıs KILIÇKAYA - PARİS
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Bir Türk'ün Cannes Belediyesi'ne borç takması, Türkiye'ye pahalıya patladı. Türkiye'yi tanıtacak 12 metrekarelik afiş bu yüzden Festival Sarayı'nın yakınına astırılmadı..
Click the image to open in full size.
Cannes Film Festivali'nde Türkiye'nin tanıtımı Cannes Belediyesi'ni dolandırdığı iddia edilen bir Türk nedeniyle yapılamadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, festivalde Türkiye'nin tanıtımını yapmak amacıyla girişimlerde bulundu. Cannes Festival Sarayı'nın tam karşısına 120 metrekarelik bir tanıtım afişi basıldı. Afişin altındaki dev ekranda ise Türkiye ve İstanbul'un tanıtım filmlerinin gösterilmesi öngörüldü. Ancak filmlerin ekranda gösterilmesine izin verilmedi. Paris Turizm Müşaviri Serpil Varol, filmlerin gösterim izninin belediye tarafından verilmediğini belirtti ve nedenini şöyle anlattı:

'MASRAFLARINI ÖDEMEDİ'
"Cumali Varer adlı bir Türk geçen yıl Cannes-İstanbul arasında yat yarışı düzenledi. Biz de turizm bürosu olarak kendisine destek vermiştik. Ancak reklam şirketinin bize aktardığına göre Varer, Cannes Belediyesi'ne ait otellere olan borçlarını ve bu arada limandaki faaliyetlerine ilişkin masraflarını ödememiş. Cannes Belediyesi ise bu sebeple dev ekranda yayınlanacak Türkiye'nin tanıtım reklamlarına izin vermedi."

'Kimseye borcum yok'

İddiaları kabul etmeyen Cumali Varer "Serpil Varol'la çalışan bir şahıs geçen yıl Cannes'daki yarışta kullanılacak çadır için 'Türkiye Turizm Ofisi olarak biz yapalım' dedi. Ancak çıkardığı fiyat 270 bin Euro oldu. Biz 60 bin Euro'ya mal ettik. Bu yüzden adımı lekelemek istiyorlar. Kimseye borcum yok. Cannes Belediyesi haksız olarak 15 bin Euro liman kirası istedi ama ödedim. Faturalar elimde. Cannes'a borcum olsa Marsilya Belediyesi benimle iş yapar mı! Dava açacağım" dedi.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla