İhale rezaleti | | İhale rezaleti
29 Mayıs 2007 Federasyon, Brezilya milli maçının yayın hakkını gizlice bir TV kuruluşuna verdi
Türk Milli Takımı’nın her özel maçı için ihale açan Haluk Ulusoy Federasyonu, tamamen keyfi bir kararla bu uygulamadan vazgeçti. Yayıncılar, "Bunun altında bir iş var" diyerek isyan etti. HALUK Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu büyük bir skandala imza attı.
Ulusoy federasyonu, A Milli Futbol Takımı’nın 5 Haziran’da Brezilya ile oynayacağı özel maçın yayın haklarını ihale bile açmadan gizlice bir televizyon kanalına verdi.
Türk Milli Takımı’nın katılacağı her turnuva ve yapacağı her özel karşılaşma için ihale açan ve en yüksek teklifi veren yayıncı kuruluşa yayın haklarını devreden federasyon, Almanya’da oynanacak olan Brezilya özel karşılaşması için bu uygulamadan vazgeçti.
Federasyon tamamen keyfi bir uygulama ile karşılaşmanın yayın haklarını şartnamesiz ve ihalesiz bir şekilde özel bir televizyon kuruluşuna verdi. Brezilya maçının yayını için ihaleyi bekleyen ve tekliflerini hazırlayan televizyoncular da, Haluk Ulusoy federasyonunun bu keyfi uygulaması ile şaşkına döndü.
Federasyonun ihale bile açmadan Brezilya özel karşılaşmasının yayın hakkını özel bir TV kuruluşuna vermesi, televizyon ve yayıncılık dünyasında büyük tepki gördü. TV yayıncıları haklı olarak Ulusoy’a, neden böyle yaptığını soruyor ve şöyle diyor:
"Bu işler babasının otobüslerini satar gibi olmaz. Milli maçlar bu şekilde yangından mal kaçırırcasına pazarlanamaz. Bu işin altında bir iş var."
Hurriyet
Konu Adelaar tarafından (29-05-2007 Saat 13:49 ) değiştirilmiştir..
|