Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2007, 20:55   #1
natikmete
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Utah evinde ilk kez kaybetti: 79-91

San Antonio Spurs'e 91-79 yenilen Utah Jazz, Batı Konferansı final serisinde 3-1 geriye düştü. Jazz bu sezon evinde oynadığı play-off maçlarındaki ilk mağlubiyetini aldı.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.NTVSPORGüncelleme: 08:45 TSİ 29 Mayıs 2007 Salı
Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.

l İlker ACUN

San Antonio Spurs, Batı Konfrenası final serisnin 4. maçında Utah Jazz'ı deplasmanda 91-79 yenerek seride 3-1 öne geçti. Bu sezon evinde oynadığı 7 play-off maçını kazanan Jazz, kendi seyircisi önündeki ilk mağlubiyetini aldı. Jazz'ın seriyi 6. maça taşıyabilmesi için 1999 yılından bu yana deplasmanda yenemediği Spurs'ü evi AT&T Center'da mağlup etmesi gerekiyor.


Serinin 3. maçında Tim Duncan'a yaptığı savunma ile dikkat çeken Mehmet Okur, 4. maçta 7 sayı – 5 ribaunt üretti. Maçın son bölümünde 6. faulünü alarak oyun dışında kalan temsilcimiz, 36 dakika görev yaptı ve kullandığı 7 şutun 3'ünde isabet kaydetti. 3 sayı çizgisinin gerisinden 2/1 ile oynayan Mehmet, Tim Duncan'la pota altında büyük bir mücadele verdiği maçta 1 asist – 1 top çalma yaptı; ancak Jazz'ın serideki 2. galibiyetine ulaşmasını sağlayamadı.

Jazz'dan 21 serbest atış daha fazla kullanan Spurs'ün en skorer oyuncusu, kenardan gelerek 22 sayı – 6 ribaunt üreten Manu Ginobili oldu. 22 sayısının 12'sini serbest atış çizgisinden bulan Arjantinli oyuncu, 10/4 saha içi isabet oranı ile geceyi tamamladı. 3 sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 4 şutun 2'sini sayıya çeviren Ginobili, skorer oyununa 3 top çalma - 1 asist eklemeyi bildi. 16 sayısını son çeyrekte üreten yıldız oyuncu, Spurs'e galibiyeti getiren kilit oyuncu oldu..

Jazz'ın özellikle de Mehmet Okur'un pota altındaki sert savunmasını aşmakta zorlanan Tim Duncan, geceyi 5 top kaybı ile noktalayarak Spurs'ün en fazla top kaybeden oyuncusu oldu. 13/6 saha içi isabetiyle Jazz'ın potasına 19 sayı bırakan yıldız oyuncu, 9 da ribaunt aldı. 12 kez serbest atış çizgisine giden Duncan, kullandığı serbest atışların 7'isini sayıya çevirdi. Pota altındaki etkili savunmasıyla ön plana çıkan tecrübeli oyuncu, yaptığı 5 blokla sahanın en fazla blok yapan oyuncusu olmayı başardı. 38 dakika süre alan Duncan, takımına büyük katkı yaptı.

Fransız yıldız Tony Parker, 19/6 saha içi isabetiyle 17 sayı üretti. Serbest atış çizgisinden kullandığı 7 şutun 5'ini sayıya çeviren genç oyuncu, 37 dakika oyunda kaldı ve hanesine 3 ribaunt – 2 asist – 2 top çalma yazdırdı.

Energy Solutions Arena'da oynan serinin 3. maçında yalnızca 3 sayı atabilen Michael Finley, 4. maçta 13 sayı üreterek çift haneli sayılara ulaşmayı başardı. 10/4 saha içi isabetiyle hücum eden tecrübeli oyuncu, 3 sayılık atışlarda 6/2 ile oynadı. 30 dakika mücadele eden Finley, kullandığı 3 serbest atışı da sayıya çevirmeyi başardı.

Click the image to open in full size.11 sayı – 11 ribauntla double-double yapan Fabricio Oberto, aldığı 6 hücum ribauntu ile sahanın en fazla hücum ribauntu alan oyuncusu oldu. 8/4 saha içi isabetiyle oynayan Arjantinli oyuncu, 38 dakika süre aldı ve Spurs'e pota altında önemli katkı sağladı.

Spurs'ün tecrübeli oyuncusu Bruce Bowen 7 sayıda kalırken, bir diğer tecrübeli oyuncu Robert Horry'de yalınzca 2 sayı üretebildi.


Grip olmasına rağmen maça ilk 5'te başlayan Jazz'ın genç yıldızı Deron Williams, 27 sayı – 10 asistle double-double yaptı. Maçın en skorer oyuncusu olan Williams, 21/11 saha içi isabetiyle geceyi tamamladı. 39 dakika görev yapan genç oyuncu, kullandığı 7 serbest atışın 5'ini sayıya çevirdi. İstatistiklerine 3 ribaunt – 3 top çalma – 1 blok ekleyen Williams, Jazz'ın en etkili oyuncusu oldu.

18 sayı – 9 ribauntla double-double'a çok yaklaşan Carlos Boozer, Jazz'ın en skorer 2. oyuncusu olmayı başardı. 16/9 saha içi isabetiyle hücum eden yıldız oyuncu, 39 dakikada 1 asist ve 1 blok yaptı.

3 sayılık atışlarda yüzde 14.3'te kalan Jazz'da Andrei Kirilenko ve Derek Fisher 9'ar sayı üretirken, istatistiklerine 4 blok ekleyen Rus oyuncu, takımının en fazla blok yapan oyuncusu olmayı bildi. Yedeklerinden toplam 9 sayı katkı alabilen Jazz'ın en skorer yedeği ise, 4 sayı üreten Gordan Giricek oldu.

__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla