Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-05-2007, 20:57   #1
natikmete
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'İpler LeBron'un elinde'

Doğu Konferansı finalinin 3. maçındaki olağanüstü performansı ile Cleveland Cavaliers’ı galibiyete taşıyan LeBron James’i, 4. maçta daha büyük bir sorumluluk bekliyor.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.NTVSPORGüncelleme: 18:44 TSİ 29 Mayıs 2007 Salı
l İlker ACUN

NBA’in belkide eşleşmesi en zor oyuncusu LeBron James, Cavaliers’ın Detroit'e kaybettiği ilk 2 maçta büyük eleştiri aldı. 1. maçta son topu kendi kullanmadığı, 2. maçta da son hücumu sayıya çeviremediği için mağlubiyetin sorumlusu ilan edilen LeBron, Cavaliers’ın evi Quciken Loans Arena’da oynan serinin 3. maçına damgasını vuran isim oldu.

Cavaliers’ın NBA finaline yükselebilmesi için yalnızca kendi performansının yeterli olmayacağının farkında olan genç yıldız, ilk maçta takım arkadaşlarını havaya sokabilmek için pota altına yüklenmek yerine takım arkadaşlarına boş pozisyonlar hazırlamayı tercih etti. En önemli silahı fizik gücü olan LeBron, deplasmanda oynadıkları maçlarda bu özelliğini sahaya yansıtamadı ve Pistons’ın sert savunması karşısında geri adım attı. Yıldız oyuncunun 1. maçta ne kadar pasif kaldığının en önemli kanıtı ise, maçı serbest atış kullanmadan yalnızca 10 sayı ile tamamlaması oldu.

5 sezon üst üste konferans finaline yükselmeyi başaran Pistons karşında 2 maçı da son hücumda kaybeden Cavaliers, sert savunmasıyla rakibinin yıldız oyuncularını yıldırmayı başardı. Ribauntlarda özelliklede hücum ribauntlarında Pistons’a üstülük kuran Cavaliers, ligin en az top kaybı yapan takımlarından Pistons’ı ilk 2 maç sonunda toplam 34 top kaybına zorlamayı başardı. Cavaliers’ın sahadan mağlubiyet ile ayrılmasının en önemli nedenleri ise, LeBron’un takım arkadaşlarını ateşlemek için sergilediği pas ağırlıklı oyunu ile maç içinde pasif kalması ve isabetsiz dış şutlar oldu.

Click the image to open in full size.

İlk 2 maç sonunda takımı taşıması gerektiğinin farkına varan LeBron, kendi seyircisi önünde oynadığı serinin 3. maçına çok agresif başladı. Boyalı alana girmesine izin verildiğinde durdurulması en zor oyuncuların başında gelen genç yıldız, Pistons’ın sert savunmasını delmeyi başardı. Rasheed Wallace’ın üzerinden yaptığı inanılmaz smaçla ne kadar güçlü ve atletik olduğunu gözler önüne seren LeBron, oyunun her yönüne katkı yaptı. 3. maçın başlamasından 3 saat önce Quicken Loans Arena’ya gelerek şut antrenmanı yapan genç oyuncu, saha içi isabetini yüzde 57’ye, 3 sayılık atışlardaki yüzdesini de yüzde 66,6’ya yükselterek maça ne kadar iyi konsantre olduğunu gösterdi.

Larry Hughes’un 3. maçın ilk çeyreğinde sol ayağından sakatlanarak oyun dışında kalmasının ardından Cavaliers’a büyük katkı yapan Daniel Gibson, kritik galibiyetin gizli kahramanı oldu. Takımına bulduğu kritik 3 sayılık basketlerle hayat veren çaylak oyuncu, büyük fizik dezavantajına rağmen Tayshaun Prince’e yaptığı savunma ile ön plana çıktı. Litvanyalı pivot Zydrunas Ilgauskas’ta uzun boyunun avantajı ile Pistons pivotlarına zor anlar yaşattı.

Click the image to open in full size.

Pistons ne kadar tecrübeli bir takım olursa olsun, LeBron gibi güçlü bir fiziğe sahip olan bir oyuncu ile eşleşecek oyuncuya sahip değil. Tayshaun Prince uzun kolları ile ligin en önemli savunmacıları arasında yer alsada, LeBron karşısında çok zayıf kalıyor. Genç yıldızın boyalı alana girdiği zaman savunmacısını potaya kadar taşıyabileceğini düşünüyorum. Cavaliers’ın seriye eşitlik getirebilmesi için LeBron’un maça çok agresif başlaması gerektiği inancındayım; çünkü güçlü fiziğinden dolayı genç yıldızın en etkili nokta pota altı. İstikrarsız bir şutör olduğunu düşündüğüm LeBron’a 4. maçta çok daha fazla sorumluluk düşebilir; çünkü Hughes’un ayağındaki sakatlık nedeni ile büyük ihtimalle forma giyemeceği belirtiliyor. Hughes bu serinin kilit oyuncularından biri; çünkü uzun kolları ile Chauncey Billups’a en fazla problem yaratan oyuncu konumunda. Daniel Gibson’ın kazanan tarafı belirleyen oyuncu olacağı kanısındayım. Pistons, Gibson’ın fizik dezavantajından faydalanmak için sürekli onun üstünden oynamaya çalıştı ve oyun sisteminin dışına çıktı.

Baskı altında oynamayı seven Pistons’ı Cavaliers’ın mağlup edebilmesi için, LeBron’un hücumda takımını sırtlaması gerekiyor. Ayrıca, çaylak oyuncu Daniel Gibson’ın Tayshaun Prince’i hücumda etkisiz hale getirmesi ve kritik şutlarda isabet kaydetmesi önem taşıyor. Boyalı alandan Pistons’ın LeBron’a kolay sayı şansı tanımayacağını ve genç oyuncuyu sert faullerle durdurmaya çalışacağını düşünüyorum. Bu nedenle Sasha Pavlovic, Damon Jones ve Donyell Marshall gibi şutör oyuncuların şut yüzdesi belirleyici olacaktır.

.userRating,.doThis{padding:6 0 6 0;background-color:#F3F3F6;border-bottom:solid 1px #A4ABC1;border-top:solid 1px #A4ABC1;width:460;} .t1{font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;} .b{font-weight:bold;} .f11{font-size:11px;} .c000{color:#000000;} .bulletRedSmall{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;color: #CC0000;font-size: 65%} .textMedBlack{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:70%;line-height:140%;font: normal; color: #000000} .dSp{width:135px;padding-right:10;margin-left:10px} .dIc{height:20px;vertical-align:middle}
__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla