Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-05-2007, 22:08   #1
themadpol
 
themadpol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kasımpaşa Süper Lig'de

Click the image to open in full size.Kasımpaşa Süper Lig'de

Telekom Lig A Play-off final maçında 1-0 öne geçtiği maçta 10 kişi kalan Kasımpaşa, iki kez mağlup duruma düştüğü mücadelede rakibi Altay'ı penaltılarla 7-6 mağlup ederek Turkcell Süper Lig'e yükseldi.
Gençlerbirliği OFTAŞ ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ardından Turkcell Süper Lig'e yükselecek üçüncü takımın belirleneceği terfi maçında Altay ile Kasımpaşaspor, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Yarı finalde Malatyaspor'u eleyen Altay ile Diyarbakırspor'u eleyerek finale yükselen Kasımpaşaspor'un maçını Vedat Yüksel yönetti.
Profesyonel Birinci Lig'de en fazla yer alan 5. takım olma özelliğini taşyan Altay ile 1959-60 sezonundan itibaren toplam 5 sezon mücadele eden ve 1963-64 sezonunda sonuncu olarak ligden düşen Kasımpaşa'nın final maçı adına yakışır bir mücadele oldu.
İzmir'den gelen ve Ankaragücü taraftarlarının desteğini arkasına alan Altay maça hızlı başladı. Maçtan önce kalecisi Ali'yi kadro dışı bırakan Altay'da yedek kaleci Gökhan kaleyi korudu. Maçın 20. dakikasında Mehmet Sağlam, takımı adına önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Kasımpaşa'da Serdar da bu yarıda girdiği fırsatlardan yararlanamayınca mücadenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.
Kasımpaşa golle başladı
İkinci yarıya Kasımpaşa hızlı başladı. 50. dakikada Ayhan attığı golle takımı Kasımpaşa'yı 1-0 öne geçirdi. Golden 10 dakika sonra Kasımpaşalı Serdar 60. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Altay 10 kişi kalan rakibine karşı ataklarını sıklaştırdı. 72. dakikada Mehmet Şen'in golüyle durumu 1-1'e taşıdı. Maçın 82. dakikasında Altaylı Mehmet Şen'in ceza sahasına yaptığı ortada Aydın, kaleci Ziya'dan sıyrıldı. Hakem Vedat Yüksel tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Muzaffer penaltıyı golle sonuçlandırdı. Bu golle Altay, 10 kişi kalan rakibi Kasımpaşa karşısında 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın son saniyelerinde Kasımpaşa, Alparslan'ın golüyle durumu 2-2'ye taşıdı. Ankara'da ki maçın normal süresi 2-2 berabere tamamlandı. İkinci yarıda başka gol olmayınca maçın normal süresi 2-2 tamamlandı.
İlk uzatma yarısına 10 kişi kalan rakibi karşısında Altay atak başladı. Maçın 97. dakikasında Aydın arka direkten yaptığı vuruşla takımını 3-2 öne geçirdi. İkinci uzatma dakikasının son dakikasında Erhan attığı golle takımına bir daha eşitliği yakaladı. Maçta penaltılar sonucunda Kasımpaşa rakibi Altay'ı 7-6 mağlup ederek Süper Lig'e yükselen son ekip oldu.

30.05.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : Sporx.com
themadpol Ofline   Alıntı ile Cevapla