Tello Beşiktaş'a hayırlı olsun
Beşiktaş'ın dün sabaha karşı İstanbul'a getirdiği Şilili futbolcu Rodrigo Tello, önce sağlık kontrolünden geçti, ardından da kendisini 4 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı. Sol kanat oyuncusu Rodrigo Tello, mesafe tanımaksızın attığı süper şutları ve raket gibi sol ayağı ile tanınıyor.
Uçururum
4 yıllık resmi sözleşmeye imza atan Şilili: Benim oynadığım sol kanatta tribünler her zaman ayağa kalkar. Birlikte göreceğiz.
Beşiktaş'ın önceki gece 03.00'te İstanbul'a getirdiği Rodrigo Alvaro Tello, FOTOMAÇ'a çok özel açıklamalar yaptı. Portekiz'in Sporting Lizbon takımda forma giyen, 1979 doğumlu, 1.72 boyu ve atletik yapısıyla Roberto Carlos'u andıran Tello, "Benim oynadığım sol kanatta tribünler her zaman ayağa kalkar. Bunu da hep birlikte sezon başlayınca göreceğiz" dedi. Yıllığı 900 bin euro'dan 4 yıllığına anlaşmaya varılan Şilili futbolcu, "Doğru yerde olduğuma inanıyorum" diye konuştu.
En ciddi Beşiktaş'tı
Tello, "Sporting Lizbon'da oynarken, liginizi ve milli maçlarınızı yakından takip ediyordum. İspanyol Recreativo ve Osasuna ile de görüşüyordum. Ama en ciddi teklif Beşiktaş'tan geldi. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olması da kararımı etkiledi. Arkadaşlarımdan da İstanbul'un çok övgüsünü duydum. Lizbon'a 6.5 yılımı verdim. Artık her şey sıradanlaşmaya başlamıştı. Beşiktaş benim için yeni bir heyecan. Burada taraftarlarla birlikte büyük sevinçler yaşamaya geldim" diye konuştu.

Çok iddialı geldim
Sempatik hareketleriyle dikkat çeken futbolcu sözlerini şöyle tamamladı: "Porto'dan Fatih Sonkaya'yı çok iyi biliyorum. Türkiye Ligi'ne yabancı değilim. Sol kanadın her mevkisinde oynarım. Sol içte oynadığım dönemler oldu. Defansif ve hücum yönüm var. Benim oynadığım kanatta her zaman taraftarlar ayağa kalkar. Bu konuda iddialıyım. Buraya başarılı olmaya ve şampiyonluk yaşamaya geldim. Şu ana kadar gösterilen ilgiden çok memnunum. Taraftarların beni seveceğine inanıyorum."
Fatih DOĞAN
Futbolcu olamazsın Tello 1995'te Colo Colo ekibinin kendisine "Senden futbolcu olmaz" demesiyle hırslanarak Colo Colo'nun rakibi Universidad de Chile'ye katıldı. Profesyonel olamayacağı iddia edilen Tello, Universidad de Chile formasıyla çıktığı maçta Colo Colo'ya gol atarak en güzel cevabı verdi.
Taraftarın sevgilisi
2000 yılında Avrupa'da birçok kulübün transfer listesine giren Tello, Portekiz'in güçlü ekibi Sporting Lizbon'a 7 milyon euro karşılığında transfer oldu. Başarılı oyuncu, son olarak 2 ay önce Porto maçında attığı harika frikik golüyle taraftarların gönlünü bir kez daha fethetti
Portekiz sancılıydı
İspanya Ligi'ne tutkusunu sürekli dile getiren Tello, 10 Mayıs'taki açıklamasında Osasuna ve Recreativo'yu reddettiğini belirtmişti. Lizbon'da ilk senesinde yaşadığı sorunların kendisini üzdüğünü söyleyen Tello, taraftarın müthiş desteğiyle toparlanıp form tuttuğunu belirtiyor.
Şutları ve sol ayağı
Portekizli gazetecilere göre Tello, sol ayağına hakim oluşu ve kaleyi gördüğünde vurduğu şutlar ile takımına defansif yönüyle olduğu kadar ofansif de katkı yapan bir isim. Frikikleri de etkili olan Tello, atak başlangıçlarındaki ilk kıvılcımı çıkartan futbolcu olarak dikkat çekiyor.