Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2006, 19:53   #1
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post Kartal fark attı

Click the image to open in full size.
TBBL’nin 18. haftasında İstanbul Üniversitesi Spor Kulübü’ne konuk olan Beşiktaş Bayan Basketbol Takımı, karşılaşmayı farklı kazandı

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusü Spor Salonu'nda oynanan karşılamaya Siyah Beyazlılar, Yasemin Horasan, Şebnem Kimyacıoğlu, Jacklyn Johnson, Laine Selwyn ve Nyree Roberts beşi ile başladı. Oyunun ilk dakikalarında her iki takım da yaptıkları sert savunma ile rakibinin sayı bulmasını engelledi. Birinci çeyreğin ilk bölümünde oyunun hakimiyeti ev sahibi ekipteydi. Beşiktaş, ilk üç dakika içerisinde rakip potada sayı kaydedemezken, İstanbul Üniversitesi 5 sayı attı. Savunma ribauntlarında da büyük bir üstünlük kuran yeşil sarılılar, 5. dakikaya 8-4 önde girdi. Siyah Beyazlılar pota altında bir türlü oyun kuramazken, İstanbul Üniversitesi, üst üste attığı sayılarla 7. dakikada farkı 9 sayıya çıkardı (15-6). Oyunun bu bölümünde bir türlü çemberi tutturamayan Beşiktaş, ilk 10 dakikada çok tutuk bir görüntü sergiledi. Periyotun bitmesine 48 saniye kala Nihan Anaz'ın attığı 5 sayı çeyreğin 15-15 berabere bitmesini sağladı.

İkinci periyotta ilk çeyreğe oranla daha derli toplu bir görüntü sergileyen Beşiktaş, ilk dakikalarda üst üste attığı sayılarla öne geçti. Şebnem ve Esra'nın oyuna girmesi ile rakip potada daha çok pozisyon üreten Siyah Beyazlı takım, savunmadaki iyi oyunu ile de rakibinin sayı bulmasını engelledi. 18. dakikada fark 4 sayıya (29-25) çıkarken,Beşiktaş soyunma odasına 34-27 önde giren taraf oldu.

İkinci yarıda evsahibi İstanbul Üniversitesi daha hırslı oynayan taraftı; ancak Beşiktaş, oyundaki hakimiyeti rakibine kaptırmadı. Savunma ve hücum organizasyonlarında rakibinden daha etkili olan Beşiktaş, Johnson ve Roberts'ın da skora yaptığı katkı ile 26. dakikayı 9 sayı farkla geçti. Beşiktaş, üçüncü çeyreği de 12 sayı farkla 50-38 galip bitirdi.

Son çeyrekte oyunun kontrolünü iyice eline alan Siyah Beyazlılar, maçta tempoyu düşürdü. İstanbul Üniversitesi'nin hızlı hücum denemelerini engelleyen Bieşiktaş Esra ve Şebnem'in dış şutlardan da sayı bulması ile 37. dakikada rakibi karşısında durumu 64-54 yaptı. Faul atışlarında da isabetli olamayan İstanbul Üniversitesi farkı kapatamadı ve Siyah Beyazlılar karşılaşmayı 76-59 kazandı.

Sezon başında Beşiktaşımız'a transfer olan ancak Milli Takım kampında şanssız bir sakatlık geçiren Gülşah Akkaya, İstanbul Üniversitesi maçında ilk defa Siyah Beyazlı formayı giydi. Oyunun bitimine 1 dakika kala giren Gülşah, maçı 4 sayı ile tamamladı.

Maçta Jaclyn Johnson 18 sayı ile karşılaşmanın en skorer ismi olurken, Nihan Anaz 15, Mactabene 11, Nyree Roberts 9, Yasemin Horasan 8, Şebnem Kimyacıoğlu 5, Esra Erden 3, Laine Selwyn 3 sayı kaydetti.
disappear Ofline