Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-06-2007, 18:09   #4
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

En Saglam imza

Beşiktaş’ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 2.5 yıllık sözleşme imzalayarak görevine başladı. Törene yönetim kurulu üyelerini de getirerek ’birlik’ mesajı veren başkan Demirören, "Hocamız kendisiyle ilgili iğrenç dedikoduları çıkaranlara cevabını sahada verecektir" dedi.


BEŞİKTAŞ Kulübü, yeni teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile dün 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören, BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki imza töreninde Ertuğrul Sağlam’a sözleşme imzalatırken, anlaşma süresinin sorulması üzerine önce, "2008 sonuna kadar" dedi, ancak daha sonra uyarılar üzerine bunu düzelterek, yönetim olarak görevlerinin bitimine denk gelecek şekilde 31 Ocak 2010 tarihine kadar sözleşme imzaladıklarını söyledi.

Arkasında durmalıyız

Jean Tigana’nın görevden ayrılmasının ardından yaptığı açıklamada, yarışmayı seven, vizyonu ve hedefleri olan, Beşiktaş ile Türk futbolunu tanıyan bir hoca istediğini beyan ettiğini kaydeden Demirören, "Yaptığımız görüşmeler sonunda bu vasıflara uyan Ertuğrul Sağlam’da yönetim kurulu olarak karar kıldık. Kendisinin büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Burada yönetim kurulu, camia ve basın olarak hocamızın sonuna kadar arkasında durmalıyız" diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam ile anlaştıklarını çarşamba günü açıklamayı planladığını, ancak bunu ertelemek zorunda kaldığını belirten Yıldırım Demirören, şunları söyledi: "O gün belli yerlerden Ertuğrul Sağlam ile ilgili konuşmalar geldi kulağıma. Ben de bu durumun basına yansımasını beklemek için erteledim. Maalesef 2 gün çok iğrenç yazılar gündeme geldi. Hem özel hayatla ilgili, hem de yönetim kurulu başkanının ağzından çıkmamış birtakım sözler saygısızca gündeme getirildi.

Yılda 1.8 milyon YTL


Sporun içine kimse siyaset sokmaya çalışmasın. Beşiktaş, futbol kulübüdür ve halkın takımıdır. Hocamız cevabını işiyle sahada verecektir. Ulu Önder Atatürk de Beşiktaşlı’dır ve tek cumhuriyet de Türkiye Cumhuriyeti’dir. Yönetim kurulu olarak oy birliğiyle Ertuğrul Sağlam’da karar kıldık. " Beşiktaş Kulübü, Borsa’ya gönderdiği yazıda Ertuğrul Sağlam’a yıllık 1 milyon 800 bin YTL ödeneceğini bildirdi. Bülent ÇALTI

EŞiME DEĞiL iŞiME BAKIN

BEŞİKTAŞ’ın yeni teknik patronu Ertuğrul Sağlam, "2000 yılında sporcu olarak ayrıldığım kulübüme, yuvama, 7 sene sonra teknik direktör olarak gelmek beni çok mutlu etti ve gururlandırdı" dedi. Sağlam, eşinin baş örtüsü takıyor olması nedeniyle bir takım sıkıntıların yaratılmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Yaşadığımız 21. yüzyılda insanların dili, dini inancı ve ırkıyla alakalı böyle şeylerin spor platformuna taşınması gereksiz. Eşimle değil işimle ilgilenilsin" ifadesini kullandı. Kayserispor’daki ekibiyle birlikte çalışmaya devam edeceğini belirten Sağlam, takımdan gidecek ve kalacak oyuncuların durumuyla ilgili olarak yönetim kuruluyla henüz bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi. Sağlam, "İzleyenlere zevk verecek bir takım oluşturacağız. Beşiktaş’ın başarısını isteyenler bize destek olsunlar" dedi.

BEŞİKTAŞ SINIRSIZ YABANCIYA KARŞI
BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’nın Futbol Federasyonu’ndan talep ettiği sınırsız yabancı futbolcu oynatma isteğine karşı olduğunu söyledi. Demirören, "Ben yabancı oyuncu sayısının artmasına karşıyım. Böyle bir durumda Anadolu takımlarıyla aradaki uçurum daha da artar" dedi. Yıldırım Demirören, Kayserisporlu oyuncular Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal’ın da Beşiktaş’a geleceği yönündeki haberler için ise, "Şunu unutmayalım, onlar Ertuğrul’un değil Kayserispor’un oyuncuları. Önce takımlarının karar vermesi lazım. Kayserispor’la ücret olarak anlaşacak takım avantajlı olur. Tabii ki Ertuğrul hocanın burada olması belki tercih nedenleri olabilir. Oyuncuların kafalarını karıştırmamak lazım" diye konuştu.

Sorumluluk Demirören’in

YILDIRIM Demirören, "YönetimErtuğrul Sağlam konusunda ikiye bölündü" söylentilerine cevap vermek amacıyla, imza törenine yönetim kurulu üyelerini de getirdi. Ancak, Sağlam’a en başından beri karşı olan asbaşkan Levent Erdoğan, toplu fotoğraf çekimine katılmayarak,

tavrının değişmediğini gösterdi. Erdoğan ’ligtv.com.tr’ ye yaptığı açıklamada, Sağlam’ın transferi konusundaki tüm sorumluluğun başkan Yıldırım Demirören’e ait olduğunu söyledi. Erdoğan, Sağlam’ın menajerliğe getirilmesini istediği Reşat Çağan’a destek verdiğini de belirtti.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla