Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-06-2007, 18:19   #1
natikmete
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
(Videolu)Wembley'de İlk Sınav Kardeşçe Sonuçlandı: 1-1

Yıkılıp yeniden yapılan efsanevi Wembley Stadı'nda ilk maçına çıkan İngiltere milli takımı, Diego'nun son dakika golüne engel olamadı ve Brezilya'yla 1-1 berabere kaldı.
Avrupa ve Güney Amerika'nin iki devini karşı karşıya getiren dostluk maçında, her iki teknik direktör de sahaya as kadrolarıyla çıktı. İngiltere'de, David Beckham 2006 Dünya Kupası'ndan bu yana ilk kez forma giyerken, sakatlığı atlatan Michael Owen da bir yıl aradan sonra milli takıma döndü. Brezilya'da ise, teknik direktör Dunga, Kaka ve Ronaldinho gibi as oyuncularına ilk 11'de forma şansı tanıdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı beklenenin aksine, son derece sönük geçerken, Wembley'i dolduran seyirciler ikinci yarıda daha eğlenceli bir maç seyretme şansı yakaladı.
İkinci yarıya daha iyi başlayan Brezilya, 50. dakikada maçın o ana kadarki en net pozisyonunu yakaladı. Ronaldinho'nun ceza sahasının hemen dışında yaptığı ve Ledley King'e de çarpan vuruşu, kaleci Robinson son anda kornere çelmeyi başardı.
57. dakikada Beckham'ın serbest vuruşunu kafayla kaleye gönderen Owen, golü atamasa da, bu pozisyon İngiltere'nin golünün habercisi gibiydi. 10 dakika sonra, Beckham'ın yaklaşık 40 metrelik mesafeden ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte çok iyi yükselen John Terry, kafayla takımını 1-0 öne geçirdi.
Maçın kalan dakikalarında, rakip kalede belirgin bir üstünlük kuran Brezilya, özellikle oyuna sonradan giren Diego'nun devingen futboluyla gol aradı.
73 ve 80. dakikalarda, milli takımla ilk maçına çıkan Alfonso Alves'le iki önemli fırsat yakalayan Brezilya, beraberlik golünü maçın uzatma dakikalarında buldu. Gilberto'nun sol kanattan yaptığı ortada, o ana kadar sağlam duran İngiltere savunması, Diego'yu boş bırakınca, Werder Bremenli yıldız, kafayla topu Robinson'un sağından ağlara gönderdi ve maçın skorunu belirledi.
Maçın golleri:


İngiltere 1 - 1 Brezilya
__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla