Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-06-2007, 18:26   #1
natikmete
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Thumbs up Son Portekiz Mucizesi: Nani

20 yaşındaki kanat oyuncusu Nani, önce kulübü Sporting’de ardından da Portekiz milli takımındaki başarılarıyla bu sezon ne kadar yetenekli bir futbolcu olduğunu kanıtladı. Bu yüksek performansının ödülünü de Manchester United’a transfer olarak aldı. Goal.com, İngiltere şampiyonunun yeni oyuncusunu ve Portekiz futbolunun dünyaya son hediyesini sizler için inceledi.




Tesadüf müdür bilinmez ama Sporting Lizbon uzun yıllardır inanılmaz yetenekli kanat oyuncuları yetiştiriyor ve bu oyuncular Avrupa’nın büyük kulüplerinde boy gösteriyorlar. Luís Figo, Simão, Cristiano Ronaldo, Ricardo Quaresma ve şimdi de Nani hep bu ekolden yetişmiş oyuncular. Portekiz sömürgelerinde yaşayan bir çok aile gibi, 17 Kasım 1986’da doğan Nani’nin ailesi de Portekiz’e göç etmeyi seçmiş.
Nani, futbola Lizbon'da bir semt kulübü olan Real de Massamá’da başladı ve yetenek avcıları tarafından 2003 yılında Sporting’in meşhur alt yapısına getirildi.
İki yıl PAF takımda oynayan Nani, 18 yaşında A takıma yükseldi. Her iki kanatta ve bazen de orta sahanın ortasına görev alan oyuncu son iki sezonda takımın vazgeçilmez oyuncularından biri oldu.
Nani'nin birçok açıdan, Sporting’in diğer ünlü kanat oyuncularının izinden ilerlediği söylenebilir. Nani de onlar gibi, hızını ve adam geçme yeteneği gol atma becerisiyle harmanlayarak taraftarların sevgilisi oldu.
Sporting'de Figo ile başlayan dünya çapında kanat oyuncusu yetiştirme geleneği, Simão ile devam etti. Simão’nun ardından Quaresma ve Ronaldo sahneye çıktılar ve hem oyun stilleri hem de saç şekilleriyle odak noktası oldular.
Nani’nin yukarıda saydığımız oyuncularla birçok ortak yönü olduğu gibi, o kendine has adam geçme yöntemiyle dikkat çekiyor. Hem 2006-2007 şampiyonlar ligindeki hem de Euro 2008 elemelerindeki başarılı futbolu, onu Avrupa’nın büyük kulüplerinin gözdesi haline getirdi.
Nani, rn büyük özelliği gol atmak olmamasına karşın, ligin ilk iki maçına golle başladı. Toplamda bu sezon 5 gol attı. Bir önceki sezon da altı gol atan oyuncu bir kanat oyuncusu için ortalamada iyi bir rakama ulaşmış oldu.
Milli takımda Sporting’den takım arkadaşı João Moutinho ile forma giyen Nani, ilk maçında Danimarka karşısında şov yaptı ve 4-2’lik hazırlık maçında bir de gol attı.
Oyuncu atletik kabiliyetlerini gol sevinçlerinde de gösteriyor ve gol sonrası attığı taklalar ülke basını tarafından sık sık sayfalara yansıtılıyor.
Saha içindeki mevkiisine gelince, değişik yerlerde oynadığını görüyoruz. Normalde sağ kanatta oynayan Nani, oyun içinde sık sık sol kanatta da görülüyor. Orta sahanın ortasında oynayan futbolcuyu çok rahatlattığı bilinen Nani, Ronaldo ile iyi bir ikili oluşturacağa benziyor.
Profil – NANI
Tam Adı: Luís Carlos Almeida da Cunha
Doğum Tarihi: 17/11/1986
Doğum Yeri: Praia, Cape Verde
Uyruk: Portekizli
Boy: 175 cm
Kilo: 69 kg
Kulübü: Manchester United
Mevkii: Hücuma Dönük Orta Saha Oyuncusu
Yetenekleri:
__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla