Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-06-2007, 16:26   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow 30'U TÜRKİYE VE LONDRA'DA ARZ EDİLECEK

30'U TÜRKİYE VE LONDRA'DA ARZ EDİLECEK
04.06.2007 12:40

Digiturk’un Londra borsasında işlem göreceği, şirketin Türkiye ve Londra’da halka arz planladığı bildirildi.
Ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye’nin en büyük dijital tv kuruluşu olarak nitelendirilen Digiturk’un, Londra borsasında işlem göreceğine dikkat çekti.

Digiturk’un, Türkiye ve İngiltere’de bir halka arz konusunda danışmanlık yapmaları için aralarında Lehman Brothers ve Credit Suisse’nin bulunduğu sanılan bankaları görevlendirdiğini kaydeden gazete, şöyle devam etti:

“Şirketin tümünün değerinin 1.5 milyar dolar civarında oluşmasının beklenen bir operasyon ile grubun hisselerinin yüzde 30’u civarında satılması öngörüldüğü sanılıyor.”

Planlanan halka arzının, Providence Equity Partners’in, Digiturk grubunun yüzde 47’sini Çukurova’dan almasından bir yıl sonra gerçekleşeceğine dikkat çeken gazete, bunun aynı zamanda yabancı yatırımcıların Türk medya ve telekom piyasasına olan ilgisinin arttığı bir döneme rastlandığına işaret etti.

İngiliz gazetesi, geçen yıl Alman Alex Springer medya grubunun Doğan TV’nin yüzde 25’ini, geçen yıl da The Times gazetesinin ana şirketinin News Corporation’un Atlantic Records’un kurucusu Ahmet Ertegün ile birlikte TGRT’yi aldığını anımsattı.

Gazete, bir süre önce de Çin’in dışındaki dünyanın en büyük cep telefon işletmecisi olan Vodafone’nun Telsim’ı satın aldığına da dikkat çekti.

Digiturk’un bir milyonu aşkın abonesinin olduğunu, abonelerine 130’dan fazla tv, radyo ve interaktif kanalları sunduğunu kaydeden gazete, özellikle Digiturk’un lig maçları yayın hakkının bulunduğuna işaret etti.

Financial Times gazetesi, haberinde Londra borsasının yabancı şirketleri çekmek konusunda çok daha aktif haline geldiğini de kaydetti.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla