Konu: Rep To Rep
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-06-2007, 17:16   #18
natikmete
 
natikmete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
Adelaar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1.Dunya Savasi
I. Dünya Savaşı, ya da Birinci Cihan Harbi veyahut Harb-i Umumi 1914 yılında Avrupada'da başlamış, ancak dünyanın dört bir yanındaki ülkelerin katılması ve diğer kıtalardaki sömürgelere de yayılması nedeniyle "dünya savaşı" olarak adlandırılmıştır. 1914'te başlayan savaş 1918 yılında sona ermiştir. 30 Ekim 1918'de Osmanlı Devleti Mondros Mütarekesi'ni imzalayarak savaştan çekildi.
İtilaf Devletleri:
Britanya İmparatorluğu
Fransa
İtalya
Çarlık Rusyası
Sırp Krallığı

İttifak Devletleri:
Avusturya-Macaristan
Bulgaristan
Alman İmparatorluğu
Osmanlı Devleti

2. Dunya Savasi
II. Dünya Savaşı, 20. yüzyılda dünya çapında yapılan iki savaştan ikincisidir. Altı yıl boyunca, dünyanın çeşitli bölgelerinde süren kesintisiz savaşlarla baş gösteren II. Dünya Savaşı, Alman ordularının Polonya'ya saldırdığı 1 Eylül 1939 tarihinde başladığı kabul edilir. Ne var ki birbirinden kopuk görünseler de bu tarihten önceki çatışmalar da, savaşta birincil rol oynayan tarafların stratejik hedefleri arasında yer aldığından, savaşın başlangıcı tarihsel olarak daha gerilerden başlamaktadır.
Müttefikler:
Birleşik Krallık
Abd
Fransa
Polonya işgalinden Sonra (1939) Norveç Çıkarmasından SonraPearl Harbor Saldırısından Sonra Birleşmiş Milletler'in deklarasyonundan sonra Normandi Çıkarması'ndan Sonra Hiroşima Bombardımanından sonra Mihver Devletleri:
Almanya
İtalya
Japonya

Mihver Devletleri II. Dünya Savaşı'nda Müttefik Devletler bloguna karşı Almanya, İtalya, ve Japonya’nın oluşturduğu blok. Ayrıca Romanya,Bulgaristan,Macaristan ve de yedekte Vichy Fransası ve Faşist İspanya vardı. Bir de İran Şahı Şah Rıza Pehlevi Almanya'dan yana tavır almıştır.
Mihver Devletleri:
Almanya
İtalya
Japonya
Macaristan
Romanya
Bulgaristan
Tayland
Finlandiya
Liechtenstein
İspanya
Habeşistan
Arnavutluk
Hindistan
Filipinler

Soru:New Horizons ne demektir yada nedir
bravo + rep biraz fazla bilgi olmuş
__________________
NE BİR LOKMA EKMEK NE BİR KIZI SEVMEK SEVİYORUZ SENİ BAKİ MERCİMEK
natikmete Ofline   Alıntı ile Cevapla