Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-06-2007, 21:14   #1
havali_cocuk
 
havali_cocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Napoli ve Genoa Serie A'da

İtalya Serie B'de sezonun son maçında Genoa ile Napoli karşı karşıya geldi. Son haftaya girerken karışık hesaplar içerisinde olan takımlar kalem, kağıtları ellerine alarak hesap yapmaya başlamışlardı. İtalya Serie B'de ikinci ve üçüncü sırada bulunan Napoli ve Genoa sezonun son haftasında karşı karşıya geldiler ve karşılaşma 0-0 golsüz eşitlikle sona erdi. Napoli ve Genoa'nın en yakın takipçisi olan Piacenza'yla arasında 10 puan fark olmasının sonucunda iki takım da el ele İtalya Serie A'ya yükseldi.
İtalya Serie B'de statü gereği ilk iki takım direk Serie A'ya çıkarken, sezonu 3. biteren takım eğerki 4. olan takıma '10 ya da daha fazla puan farkı yaparsa' Play-off'lara kalmadan Serie A biletini alıyor. İtalya Serie B'de bugün oynanan karşılaşmalar sonucunda 3.sırada bulunan Genoa (78) en yakın rakibi Piacenza'ya(68) 10 puan fark yaptığı için İtalya Serie A'ya direk çıkma hakkı kazandı.
İtalya'da Juventus, Milan ve Inter gibi takımların gölgesinde kalmış olsa da sayırsız başarıları olan Nopoli Serie A'ya çıkmayı başardı. İtalya'da 1987 ve 1990'da şampiyonluğa ulaşan 1968, 1975, 1988 ve 1999'da İtalya Serie A'yı ikincilikle bitiren Nopoli 1989 yılında UEFA Kupası'nı müzesine götürmüştü. Dünya futboluna bir çok yıldız oyuncuyu armağan eden Napoli adı şike ve bahis skandallarına karıştığı gerekçesiyle 2004-2005 sezonunda İtalya Serie C1/B'de mücadele eden Napoli 2006-2007 sezonunda yeniden İtalya Serie B'ye yükselmişti.
Öte yandan İtalyan aktrist Sophia Loren, Napoli'nin Serie A'ya yükselmesi durumunda striptiz yapacağını açıklamıştı. Loren, La Gazetta Dello Sport'ta yer alan röportajında, Roma'da doğmasına rağmen çocukluğunun geçtiği Napoli'ye ve onun takımına tutku ile bağlı olduğunu, bu yüzden en büyük arzusunun, takımını Serie A'da oynarken görmek olduğunu söylemişti. Bakalım Sophia Loren Nopoli'nin Serie A'ya çıkmasından sonra verdiği sözü yerine getirecek mi?

10.06.2007
__________________

Etikete Gerek Yok EskiLer Bizi Tanır .!
havali_cocuk Ofline   Alıntı ile Cevapla