Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-06-2007, 18:23   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Röportaj ; aLeN (Admin)

Uzun bir süre ara verdiğimiz röportajlar bölümüne yeniden başlayarak ilk söyleşimizi besiktasforum.net’in administratör’ü Alen yani Murat’la gerçekleştirdik.
Sıcak kanlı, dürüst, samimi ve bir o kadar da delidolu kişiliğiyle tanıdığımız Murat’la yaptığımız söyleşide forumun kurulduğundan bu güne nasıl geldiğini, Beşiktaşımızı ve aşk hayatını konuştuk.


Click the image to open in full size.
Murat seni sitede hemen hemen herkes tanıyor. Tanımayanlar için kendinden kısaca bahseder misin?
Tabi… 1983 Almanya doğumluyum. İlk ve orta eğitimimi orada aldım. Şu an halen Hacettepe Üniversitesi işletme bölümünde 4. sınıf öğrencisiyim. Yaklaşık olarak da 14 yıldır bilişim sektörünün içindeyim.

Peki Murat forum dışında başka nelerle uğraşırsın?
Öğrencilik tek basına yetiyor aslında. Gecen aya kadar Microsoft Sistem mühendisliği sertifikasyon programındaydım. O da bitince forum ve öğrencilik kaldı geriye.

Öğrenci hayatın nasıl gidiyor?
O konulara pek girmesek, içimi karartıyorlarJ

Sanırım forum’un ilk kurucusu Odin’di. Forum kaç yılında kuruldu ve forumu sen ne zaman devir aldın?
Forum gecen sene başlarında kuruldu. Ben ise bu senenin basında devir aldım. Altı üstü 1,5 yıllık bir forum olmuş olmasına rağmen çok yol kat ettik.

Çok kaliteli ve bir o kadar da seviyeli forumda bu zamana kadar birçok emeğin oldu. Bundan sonra da forumda daha ne gibi yenilikler yer alacak?
İlk olarak yaptıklarımızdan bahsetmek istiyorum. Tüm yeniliklerimizi bilmeyen üyelerimizin bir fikri olması acısından.
Birinci ve en güzel yeniliğimiz bence forumun kullandığı sunucuyu değiştirmek oldu. Herkes forumun hızından çok şikâyetçiydi. Amerika lokasyonlu kendi serverımıza geçmemiz ile birlikte böyle bir sorun da ortadan kalkmış oldu.
Msn Hotmail ile zorda olsa anlaşmalarımızı yaparak tüm üyelerimize Hotmail kadar güvenli ve stabil bir altyapıda @besiktasforum.net adresli mail adresleri vermeyi basardık. Şimdilik üyelerimizin 154 tanesi bu adreslerden kullanmakta. Ancak bunun da zamanla artacağına inanmaktayım.
Üyelerimize özel oyun alanını açtık. Üyelerimiz burada oyunlar oynayıp can sıkıntılarını giderebilmektedirler. Forumun üst kısmında bulunan Oyun alanı linkinden alanımıza ulaşabilirler. Oyunlarda rekor kıran üyelerimizin isimlerinin yanında ise bir kupa işareti gözükmekte ve bu da üyeler arasındaki rekabeti arttırmakta.
Bundan sonrası için birçok projemiz var ancak su sıralar açıkçası bende pek ilgilenemiyorum. Malum sınavlar v.s derken foruma girmek için bile zor zaman ayırabiliyorum. Ancak aklımdaki projelerden bazıları t-shirt basımı yelerimize özel. Bunlar çarsı veya besiktasforum.net tshirtleri olabilir.

Forumu devir aldığında önceki kişinin yönetiminden Sonra foruma bu kadar ilginin olacağına inanmış mıydın peki?
Evet inanıyordum. Forumun kapatılmasından sonra zaten çoğu kişi forumdan ayrılmış ve kendi forumlarını kurmuşlardı. Benim tek bir amacım vardı. Beşiktaş taraftarlarını aynı çatı altında toplamak
Her zaman iletişim içerisinde bulunmalarını sağlamak. Bunun için zamanında diğer forum yöneticileriyle bile görüştüm ancak olumlu cevap alamadım. Yapmam gerekenler aslında çok basit şeylerdi. Herkese eşit davranmak, Küfüre izin vermemek, Seviyeyi korumak. Bunlar olduktan sonra yapılmayacak is yoktu.

Şuan sitenin kaç üyesi var?
Üyeler: 6.235
Forumun kullanıcı sayısı çok artı açıkçası. üye sayımız forumu acarken 5700 civarındaydı yaklaşık bir ay içerisinde bu hale geldi.

Murat forumu devraldıktan sonra ilk üyeyi hatırlıyor musun?
inan hatırlamıyorum. Forumu açmam ile birlikte tüm üyelere mail göndermiştim. İnanmayacaksın ama 3 saat içerisinde forumun bağımlıları belli olduJ

Peki, ilk moderatörümüz kim?
Asgaroth
Ona güvendim. Sağolsun kerata güvenimi boşa çıkarmadı.

Oda çok başarılı zaten
evet her türlü konuda bir fikir sahibi . nerde nasıl mudahele edecegini cok iyi bilen biri

Murat sosyal yaşamda nasıl bir insan?
Kendimi anlatmayı pek beceremem ama arkadaşlarımın anlattığı kadarıyla anlatayım J
Yerinde durmayan, Her zaman kendini bir konuda konuşmak zorunda hisseden Gezmesini tozmasını seven. Sinemayla çok yakından ilgilenirim. Basketbol oynamayı çok severim ne bileyim sosyal bi insanım iste her türlü sosyallik var bende kısıtlama yapmaya gerek yokJ

Herşeye açığım diyosun
aynen öyle J

pekiii gelelimm AŞK aJ
Hayatında biri var mı Murat?
Ewt var desem yeter mi J

YetmezJ
Hayatımda gerçekten çok değer verdiğim benim için çok özel bir insan var.

Ne güzel ömür boyu sürer inşallah…

Aşk nasıl bir duygu onu anlat bize
Aşık olmayı anlatmayı becerebileceğimi sanmıyorum. Kelimelere dökülemeyecek tarzda birsey bu. Askı yasamak lazım anlatmakla olmaz. Aşk kelimesi bu devirde artık detone olmuş gibi de bir his içimde yok değil.

Ne tür müzikler dinlersin murat?
Müzik konusunda secim yapmam pek her türlü müziği severim ruh halime göre değisen bir durum bu. Ancak favorimi soracak olursan Techno/progressive En cok sevdigim muzik turu.

Seni anlatan şarkı sözleri var mı ?
hmmm zor soru
Aslında bakarsan evet var. Ancak bahsettiğim şarkı ne müzik listelerinde var nede bi yerde bulunabilecek türden bi şarkı. Şarkının ismi kader anlasana.

Şarkı kime ait?
Seslendiren arkadaşım sözler ise bana ait.

Öyle mii… Şarkının sözlerinden bahseder misin biraz?
Bu kez ver ellerini, son kez uzat kalbini.
Anla bu sevgimi, hisset yüreğimi
Uzattım ellerimi, açtım sana kalbimi.
Gördüm gözlerini, anladım gittiğini
Bu şarkıya klip bile yapmıştım.

Şair ruhlu olduğunu da öğrenmiş oldukJ
Yok simdi otursam hiç birsey yazamam herhalde J
O zamanlar öyle akıvermiş demek ki J

Bu şarkını forumda paylaşmak istermisin?
Şimdi değil ama daha sonra paylaşacağım

Ben şarkıyı dinledim. Gerçekten harika. Bu şarkıda duygularını anlatan sözleri şu an hayatında olan kişiye mi yazdın?
Bu soruya yanıt vermek istemiyorumJ

Tamam o zaman Aşk konusunu kapatalım artıkJ
OhhhJ

Şimdi biraz Beşiktaş’tan konuşalım
Beşiktaş’ın şu an ki durumunu beğeniyor musun Murat?
Açıkçası Beşiktaş’ın su an ki gidişatını beğenmiyorum. Hele ki boşa geçip giden su lige bakınca isyan etmek gelmiyor değil içimden. Ama isyan etmek de bir BJK taraftarı olarak bana yakışmaz. Her zaman için takımımın yanında onun destekçisi olmam gerekir diye düşünüyorum. Ertuğrul Sağlam ile çok hayırlı bir is yapıldığını düşünüyorum. En azından Tigana’dan daha başarılı olacağına şüphem yok. Transferlere gelince güzel transferler yapılıyor ama sadece Beşiktaş camiası olarak değerlendirildiğinde öyle oluyor.Ezikler dediğimiz Fenerbahce’nin dünyaca unlu transferleri yaparken bizim yöneticilerimizin oturup seyretmelerini anlamıyorum.

Roberto Carlos sence Fenerbahçe’de başarılı olacak mı?
BJK ye gelseydi başarılı olacağından şüphem yoktu. Ama Eziklerle pek sansının olmasını istemiyorum açıkçasıJ umarım başarısız olur Türkiye’ye adapte olamaz v.s. v.s. J

Oda bizim dualarımızla olur artıkJ
Beddua eder gibi oldu ama neyseJ

Peki Murat son olarak forum üyelerine neler söyleyeceksin?
Üyelerimizin sitemize yapmış oldukları katkılarından dolayı onlara candan teşekkürü bir borç bilirim. Bu site aslında onlara adanmış bir site olmasının yanı sıra bizler tarafından sadece bekçiliği ve idari işlemleri yapılmaktadır. Üyelerimizin çoğu da bunun farkındadır ve ona göre davranmaktadırlar. Ne diyebilirim ki daha Sevinmek için sevmedik.


Murat’a verdiği samimi cevaplardan dolayı ona çok teşekkür ediyoruz.
Haftaya yine farklı bir konuğumuzla röportajlar bölümünde siz değerli üyelerimizle buluşacağız. Şimdilik hoşçakalın
jaSmin Ofline