Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2007, 04:26   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Oyna ve kazan

Oyna ve kazan
Kartal, sözleşme ve primde yeni sistem uygulayacak. 90 dakika sahada kalan ile yedek soyunan arasında kazanç farklı olacak.


Beşiktaş yönetimi, aldığı kararla oyuncularının sözleşme ve prim sisteminde örnek olacak bir yapıya geçiyor. Mali işlerden sorumlu yönetici Ertunç Soğancıoğlu, Hakan Arıkan'ın transferi ile yeni bir sisteme geçtiklerini belirtti. Buna göre oyuncular, yapılan sözleşmede yıllık alacağı paranın yüzde 30'luk bölümünü garanti olarak alacak. Geriye kalan Click the image to open in full size.
yüzde 70'lik kısım ise başarı ve oynama katsayısına göre ödenecek. Böylece sistemin özü olan 'oyna-kazan' mantığı gerçekleşmiş olacak.

Kazanç artacak
Yapılması planlanan yeni sistemle, futbolcular oynarken kazanacak ve aldığı sorumluluğa göre kazancı yüzde 30 ile 40 oranı arasında değişecek. Yani futbolcu ilk 11'de sahaya çıkarsa 18 milyar, sonradan oyuna girerse 15 milyar yedek kalırsa ise 10 milyar maç başı ücreti alacak. Hakan Arıkan ile başlayan bu sistemin bundan sonraki yapılacak bütün futbolcu sözleşmelerinde uygulanması bekleniyor.

Prim sistemi de aynı olacak

Sözleşmede uygulanan aynı durum prim sisteminde de geçerli olacak. Beşiktaş şampiyon olduğunda futbolcular ortalama 100 prim alıyorsa, Şampiyonlar Ligi'ne kalıp şampiyon olamazlarsa yüzde 80 prim alacak. Devler Ligi'ne gidemeyip, UEFA kalırlarsa ise yüzde 60 prim alacak.
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla