Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2007, 05:58   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sınır ötesi harekât teröre en son çare

Sınır ötesi harekât teröre en son çare


Başbakan Erdoğan, Kuzey Irak'a bir harekât düzenlenmesindense yurtiçi operasyonlara öncelik verilmesini ilk kez savundu. Erdoğan, "Harekât son seçenek. İçerdeki 5 bin terörist bitti mi?" dedi..

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay'la terör zirvesinden birkaç saat önce, AK Parti'nin yeni genel merkezini basına tanıtırken sınır ötesi operasyon konusunda kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni genel merkez binasını gezdirdiği gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle daha sonra yemek yedi. Başbakan yemekte şu başlıklara değindi:

İÇERDEKİ 5 BİN TERÖRİST BİTTİ Mİ?
Bu konu konuşulmaz, bu konuyla ilgili yapılması gereken varsa yapılır. Kuzey Irak'ta 500 tane terörist var. Türkiye'de dağlarda 5 bin terörist var. Şimdi Türkiye'deki 5 bin teröristle ilgili mücadele bitti mi? Yani bu halledildi mi Kuzey Irak'taki 500 kişiyle uğraşma safahatine gelinecek?

DAVUL ZURNAYLA OLMAZ
Sınır ötesi harekât diye sürekli gündemde tutulan şeyler var. Böyle şeyler zaten yapılır ama bunlar böyle davul, zurna ile olmaz. Şu anda da bunlar oturulur, konuşulur böyle bir şey gerekliyse davul, zurnayla ilan edilmez. Her gün gündemde bunu tutmak Irak'la olan münasebetlerimizi ciddi manada etkileyebilir. Biz bunu davet ettiğimiz Sayın Maliki'yle de görüşeceğiz. Bu diğer konuşulan şeyler en son düşünülecek, en son yapılacak işlerdir.

NEDEN SEÇİMİ SIKINTIYA SOKALIM?

Şu anda bir seçime gidiyoruz, bu seçim esnasında her şeyi bir defa çok dikkatli değerlendirmemiz lazım ve bu iş eğer 'olmazsa olmaz' bir noktaya gelmişse (sınır ötesi operasyon) bunlar yapılacak olan işlerdir. Olmazsa olmaz bir noktaya gelmemişse niçin şu seçim sürecimizi sıkıntıya düşürecek bu tür adımları atalım. Şu anda bizim için bir defa demokratikleşme noktasında daha ileri bir demokrasi, bu çok çok önemli.

1 MART'A KARŞI ÇIKANLAR
Mart tezkeresinde kimlerin olumsuz refleks gösterdiği o da bellidir. O gün 'hayır' diyenler, şimdi K. Irak ile ilgili bir şeyler söylüyorlar. Bunun bir defa hesabını çok iyi yapacak olan bizim kurumlarımız, kuruluşlarımız bellidir. Benim en çok üzüldüğüm şey şudur.

ADETA PSİKOLOJİK HAREKÂT VAR

Komutanlarla konuştum. Bizden yana ihtiyacınız var mı dedim. Her şeyi tedarik ettiğimizi söylediler. Onun önüne terörle mücadele önüne set çekeceğimiz düşünülebilir mi? (Muhalefet tarafından şehit cenazeleri kapsamında) bir psikolojik harekât yürütülüyor.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKALIM
Daha güçlü demokrasi için hep beraber varlığımızı ortaya koyalım. Bir başbakan olarak söylüyorum. Yardımlarınızı istiyorum. Medyanın katil hükümet gibi sloganları manşete çekmemesi lazım.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla