Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-06-2007, 06:26   #2
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Click the image to open in full size.

MEHMET TOPUZ
Türkiye Milli takımı dönem dönem parlayıp A Milli takımda kısa süreli varlık gösteren Anadolu yıldızlarına alışkındır. 3 büyüklere gelmeden önceki ilk durak olarak gösterebileceğimiz Milli takıma seçilen Anadolu starları için ikinci adım oldukça önemlidir. Çünkü ısrarla takımlarında kalmaya çalışanların Milli takımda kalıcı olmadıkları çeşitli örneklerle ispatlanmıştır. Büyüklere gelenlerin de burada tutunması sanıldığı kadar kolay değildir.
Mehmet Topuz, bu yolda önemli mesafeyi geride bırakan yeni bir örnek. Israrla altyapısından yetiştiği kulübünü (isim değişmeden önceki adıyla Kayseri Erciyesspor) bırakmayan Mehmet, 2004 yılının şubat ayında Danimarka'ya karşı Ümit Milli formayla başlayan serüveni A Milli takımda sürdürüyor. Bugüne kadar 22 kez Ümit Milli, 14 kez de A Milli formayı giyen Mehmet Topuz, Kayseri'de de çok başarılı bir sezon geçirdi. Ligi 5. bitiren takımının en önemli silahı olan Mehmet, hem orta sahada, hem de savunmada faydalı olabilen bir oyuncu. 2006-2007 sezonunda Turkcell Süper Lig'de 32 maçta forma giyen Mehmet'in 8 golü var. Kupada da 5 maçta 1 golle sezonu tamamlayan Mehmet Topuz, Kayserispor'un iyi başlayıp hüzünle bitirdiği Avrupa macerasında da futbolcu simsarlarının ağzını sulandırmıştı.
1984 doğumlu Mehmet Topuz, sağ bek ya da beşli orta sahanın sağında oynayabilen bir oyuncu. Bunun yanında savaşçı özellikleriyle 2006 sonrası moda haline gelen çift çapanın bir ortağı olarak da kullanılabiliyor. Uzaktan amansız vuruşlarını duran toplarda sergilemeyi alışkınlık haline getiren Mehmet, sezon içinde attığı gollerle ofansif yönünü de gösterdi. Her gün büyüklerin onlara teklif yaptığı ve Kayserispor'un ısrarla teklifleri reddettiği haberlerini okuyoruz. 2008 yazında sözleşmesi bitecek Mehmet Topuz için ipler Kayserispor yönetiminin elinde. Zaten sezon sonunda sözleşmesi bitip ayrılsa bile yetiştirme tazminatı dolayısıyla kulübüne gelir sağlayacak. Eylül'ü de Kayseri'de görürse sarı kırmızılı takımın istikrarlı gidişini 2007-2008 sezonuna da taşıyacağını şimdiden öngörebiliriz.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla