Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-06-2007, 18:57   #5
Mete13
Banned
 
Mete13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

NBA'de 2006-2007 sezonunun şampiyonu San Antonio Spurs olurken, finallerin MVP'si ise takımın Fransız oyun kurucusu Tony Parker oldu.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.
San Antonio Spurs'un Fransız oyuncusu Tony Parker, takımının Clevelend Cavaliers'ı 83-82yenip NBA şampiyonu olduğu maçın ardından finallerin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.
Parker, finaller boyunca yakaladığı 24.5 maç başı ortalama sayı ve yüzde 57 şut oranıyla bu ödüle layık görülürken NBA'de bir de ilk yaşandı. Tony Parker, lig tarihinde bu ödülü kazanan Avrupa doğumlu ilk sporcu unvanını elde etti.
Oynadığı basketbolun yanı sıra TV yıldızı nişanlısı Eva Longoria ile de gündemde yer alan Parker'ın ödülünün verildiği sırada, nişanlısının duygulu anlar yaşadığı bildirildi.
Öte yandan San Antonio Spurs'un şampiyonluğunun bir diğer ilginç yanı ise San Antoniolu Robert Horry'nin bir şampiyonluk yüzüğü daha kazanması oldu. Horry, şu ana kadar değişik takımlarda 6 şampiyonluk sevinci yaşamıştı. Tecrübeli oyuncu bu sezonun ardından yüzük sayısını 7'ye çıkardı.
PARKER'IN KARİYERİ
Annesi Belçikalı, babası ise Fransız olan Parker, basketbola Fransa'da başladı.

Belçika asıllı Fransız basketbolcu, oyununu Fransız Basketbol Merkezi INSEP'te geliştirdi. 17 yaşında Paris'te profesyonel olarak oynamaya başlayan Parker, ertesi yaz 2000 Avrupa Gençler şampiyonası'nda şampiyon olan Fransa'nın kadrosunda yer aldı.
Parker'ın NBA macerası ise 2001 yılında başladı. San Antonio Spurs tarafından ilk tur 28. sıradan draft edilen genç yıldız, henüz 21 yaşında olmasına rağmen ilk NBA şampiyonluğunu kazandı. Fransız oyun kurucu, 2005 ve 2007 yıllarında kazandığı şampiyonluklarla yüzük sayısını 3'e çıkardı.
Parker, ligin en iyi oyuncularını bir araya getiren 'all star' karşılaşmasına ise 2 kez seçildi.

.userRating,.doThis{padding:6 0 6 0;background-color:#F3F3F6;border-bottom:solid 1px #A4ABC1;border-top:solid 1px #A4ABC1;width:460;} .t1{font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;} .b{font-weight:bold;} .f11{font-size:11px;} .c000{color:#000000;} .bulletRedSmall{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;color: #CC0000;font-size: 65%} .textMedBlack{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:70%;line-height:140%;font: normal; color: #000000} .dSp{width:135px;padding-right:10;margin-left:10px} .dIc{height:20px;vertical-align:middle}

Final serisinin en değerli oyuncusu seçilerek bu ödülü kazanma onurunu yaşayan ilk Avrupalı oyuncu olan San Antonio Spurs’ün Fransız yıldızı Tony Parker, yaşadıklarını bir rüyaya benzetti ve uyanmak istemediğini söyledi.Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.

NBA'de final serisini yüzde 57 saha içi isabet oranı ve 24.5 sayı ortalaması ile bitiren San Antonio Spurs'ün Fransız oyun kurucusu Tony Parker, serinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Şampiyonluk töreninde duygularını açıklayan Tony Parker, şampiyonluğu ve MVP ödülünü kazanmayı bir rüyaya benzetti ve bu rüyadan uyanmak istemediğini ifade etti. NBA tarihinde edindikleri yeri önemsemediğini dile getiren genç oyuncu, Spurs gibi bir takımda oynama şansı yakaladığı için onur duyduğunu ve kendini ayrıcalıklı hissettiğini belirtti.

Serinin 4. maçını yüksek saha içi isabet oranı ile 24 sayı üreterek tamamlayan Parker, maç içindeki performanslarına da değindi. Yaşlı bir takım olduklarının altını çizen Fransız oyuncu, Cavaliers'ın bir seri yakalayacağını bildiklerini söyledi. Rakiplerinin güçlü bir geri dönüş yapmasına izin verdiklerini belirten genç oyun kurucu, yeniden oyuna konsantre olduklarını ve hiç panik yaşamadıklarını ifade etti.

Fransız yıldız, maç sonrası gazetecilerin, ''Ülkenizde Zidani Zidane'dan daha fazla popüler olabilir misiniz'' sorusuna ise ''Bu mükemmel bir soru. Siz beni Zidane ile aynı noktaya koyuyorsunuz. Zidane her zaman Fransa'nın en popüler sporcusu olmuştur. Çünkü ülkemizde futbol en popüler spordur'' yanıtını verdi.

DUNCAN: UNUTULMAZ VE İNANLMAZ
Play-off'ta Spurs'ün en etkili isimlerinin başında gelen Tim Duncan, 4. maçta hücumda beklenen performansı sergileyemedi.15 ribaunt – 12 sayı ile double-double yapan yıldız oyuncu, takımını ribauntlarda ve savunmada ayakta tutan oyuncu oldu. Duncan, tarihindeki 4. şampiyonluğa ulaşarak Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Chicago Bulls’un ardından adını NBA'in efsane takımları arasına yazdırmayı başaran Spurs'ün bu başarısının asla unutulmayacağını dile getirdi.


Şampiyonluğun inanılmaz bir duygu olduğunu söyleyen Duncan, harika bir takıma sahip olduklarını, harika bir play-off ve final serisi geçirdiklerini belirtti. Quicken Loans Arena’da kazandıkları son maçın deplasmanda kazandıkları en zor maçlardan biri olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, takımdaki 12 oyuncunun da harika performans sergilediğinin altını çizdi.

Spurs'te ilk NBA şampiyonluğunu kazanan tecrübeli oyuncu Michael Finley, şampiyonluk hatırası olarak maç topunu aldı. Şampiyonluk töreninde topu nereye koyacağının sorulması üzerine espirili bir yanıt veren Finley, bu topu yatakta eşi ile kendi arasına koyabileceğini söyledi.


Farkılı takımlarda 7. NBA şampiyonluğunu kazanan Robert Horry de, bir çocuk olarak 1 NBA şampiyonluğu kazanmayı hayal ettiğini; ancak 7. kez şampiyonluğa uzanmanın gerçek dışı olduğunu sözlerine ekledi.

Maçı 10/30 gibi düşük bir saha içi isabet oranı ile noktalayan Cavaliers'ın yıldızı LeBron James ise, Detroit Pistons serisindeki başarılı oyununu final serisine taşımayı başaramadı. Maç sonrasında şampiyonluk törenin yapıldığı alanda fazla vakit harcamayarak soyunma odasına giden genç yıldız, kaybettikleri maçtan sonra sahada dolanmak istemediğini ve şampiyonluk törenini izlemek istemediğini açıkladı.

.userRating,.doThis{padding:6 0 6 0;background-color:#F3F3F6;border-bottom:solid 1px #A4ABC1;border-top:solid 1px #A4ABC1;width:460;} .t1{font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;} .b{font-weight:bold;} .f11{font-size:11px;} .c000{color:#000000;} .bulletRedSmall{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;color: #CC0000;font-size: 65%} .textMedBlack{font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:70%;line-height:140%;font: normal; color: #000000} .dSp{width:135px;padding-right:10;margin-left:10px} .dIc{height:20px;vertical-align:middle}

Kaynak:NTV
Mete13 Ofline   Alıntı ile Cevapla