Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-06-2007, 00:27   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Dünya Göz, Afrika pazarına giriyor

Dünya Göz Hastaneleri Grubu, sağlık turizmindeki pazarını Avrupa’dan sonra Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerini de içine alacak şekilde büyütüyor.

Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, 2008 yılında bu ülkelerde hizmete açacakları 5 yeni göz merkeziyle Türkiye’deki tedavi edilen yabancı hasta sayısında yıllık ortalamada 20 bini geçmeyi ve 35 milyon Euro’yu hedeflediklerini söyledi. Bugün itibarıyla dünyadaki en önemli göz hastaneleri arasında bulunduklarını ve en önemli markalardan biri haline geldiklerini kaydeden Kapıcıoğlu şöyle konuştu: "Ülkemizin sağlık turizmindeki lokomotif kurumları arasında yer alan Dünya Göz Hastaneleri Grubu olarak yeni organizasyonlarımızla her geçen gün hasta sayısını çoğaltıyoruz. İçinde bulunduğumuz yıl 15 bin yabancı hastayı Türkiye’ye getirerek tedavi etme hedefini koyduk. Ancak önümüzdeki yıl sonu itibarıyla 20 bini geçmeyi hedefliyoruz. Bunun aynı zamanda ülke ekonomisine de çok değerli bir değer kazandıracağına inanıyoruz. Çünkü sağlık amaçlı gelen turistin, sahil turizmi için gelen turiste göre aynı süre içinde ortalama 6-7 misli daha fazla döviz bırakıyor."

GÜVEN ÖNEMLİ: Bugünkü noktaya gelinmesinde büyük bir emek ekip çalışmasının yattığını ifade eden Kapıcıoğlu, Avrupa’da sağlık yatırımı yapan ilk kurum olduklarını söyledikten sonra şöyle devam etti: "Yabancı bir hastanın kendi ülkesinde değil de ameliyatını bizde olması güven duymasından dolayıdır. Kullandığımız cihazlar Avrupa’da pek çok merkezde olmayan en son teknolojiye sahiptir. Doktorlarımız ise bugüne kadar yaptıkları 100.000 in üzerinde ameliyattan dolayı pek çok Avrupalı meslektaşlarından daha deneyimlidir."

Hem tedavi hem tatil

HASTALARI tedavi ettikten sonra İstanbul’da tatil olanağı sunduklarını da kaydeden Eray Kapıcıoğlu bu konuda da şunları söyledi: "Geçtiğimiz günlerde çoğunluğunu Alman ve Hollandalıların oluşturduğu 50 kişilik bir yabancı hasta grubunu ağırladık. Amsterdam ve Berlin kliniklerinde ön muayenelerini olan ve göz yapıları lazere uygun bulunan hastalar sağlık turizmi paket programı ile İstanbul’a gelerek hem lazer tedavisi olarak gözlüklerinden kurtuldu hem de istanbul’da keyifli bir tatil yapma imkanı buldular. Yani bir anlamda da ülkemizi sağlık turizminde cazibe merkezi haline getirdik."
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla