Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2007, 16:15   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Haluk Ulusoy'dan şok açıklamalar

Click the image to open in full size.Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Kulüpler Birliği'ni suçlarken, Mali Genel Kurula seçim maddesinin eklenmeyeceğinin sinyalini verdi.Click the image to open in full size.
“Futbolun ve genel kurulun içinde olmayanlar Haluk Ulusoy gitsin, başkası gelsin diyor” değerlendirmesini yapan Ulusoy, “Bunu anlamanın imkanı yok. Seçim olayını futbol ailesi seçmeli. Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği birbiriyle yarışıyor. 19'unda İstanbul'da toplantı olacağı bildirildiğinde ben hazır olduğumu söyledim. Ancak toplantı Melih Bey'in isteği ve baskısıyla çarşamba günü Ankara'ya alınıyor. Bunun nedenini de Özhan Canaydın bana açıklayamıyor. Kulüpler Birliği Başkanı Özhan Canaydın mı, Melih Gökçek mi? Önce bunu belirlesinler” şeklinde konuştu.

Kulüpler Birliği Başkanı'nın Canaydın olması durumunda İstanbul'da yapılacak toplantıya katılacağını vurgulayan Haluk Ulusoy, şöyle devam etti:
"Başkan Gökçek ise katılmam söz konusu değil. Çünkü ben bir kurumu temsil ediyorum. Bizi kim idare ediyor? Böyle baskılarla nereye varacağız. Örneğin Ankaragücü Kulübü'ne bugün Dernekler Masası ve Maliye gelerek denetleme yapıyor. Bu bir tesadüf olamaz. Ben başkanlığa genel kurul salonu içinde demokratik bir seçimle geldim. Öyle de giderim. Başka yollarla gelenler aynı yollarla giderler. Bu yolları neden açıyoruz."

"TEHDİT, BASKI VE ŞANTAJLA RÖVANŞ İSTENİYOR"

Seçilenlerin her sene bir güven tazelememesi gerekliliğine dikkati çeken başkan Ulusoy, “Her seçilen senede bir güven tazeleyecekse, bunu kanuna yazsalardı. Eğer genel kurul bunlara uyuyorsa, biz yine kenara çekiliriz. Rövanş alınacaksa, benden değil, futboldan alırlar. Tehdit, baskı ve şantajla rövanş isteniyor. Melih bey madem bu kadar istekli, başkaları için uğraşmasın. Çıksın kendisi adaylığını açıklasın” dedi.

90 İMZA GEREKİYOR

Her hafta yeni bir ismin ortaya çıktığını anlatan Haluk Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milleti tehdit etmeye gerek yok. Bunların kimin için yapıldığı bile belli değil. Ben hükümetin işin içinde olduğuna inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Seçimi isteyenler genel kurul üyesi olsa anlarım. Madem bu kadar gücünüz var, herhangi bir kulüpten delege olsaydınız. Teftiş kurulu, bizim hakkımızda temiz bir rapor verdi. Bizim herhangi bir güven oyuna ihtiyacımız yok. Noter tasdikli 90 tane imza olmadan seçim olamaz. Eğer bu oylar getirilirse, ilk olarak ben gündeme alınmasını isterim.”

FIFA'NIN İSTEKLERİ

FIFA'nın, federasyon olarak kendilerinden bazı isteklerde bulunduğunu ifade eden Haluk Ulusoy, “Bu istekler için önce ekip oluşturmamız, sonra bunu genel kurula onaylatmamız, oradan da meclise göndererek, kanunlaştırmamız isteniyor. Bu istekler arasında başkan süresinin sınırlandırılmaması yer alıyor. Eğer genel kurul bunu onaylarsa, bir sonraki maddede nasıl seçim isteyecek. Eğer onaylamazsa, FIFA bizi askıya alacak. Bu nasıl bir çelişkidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, genel kurula seçim maddesinin eklenmesi yönünde yapılacak oylamanın açık olarak gerçekleştirilmesini istediği öğrenildi.

Bu arada, yönetim kurulunun bugün yarım saat süren toplantısında, yarınki bilançoyu görüştüğü, yabancı futbolcu sınırlandırılması konusunda ise kararın 28 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da yapılacak toplantıda belli olacağı bildirildi.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla