Şeref Yalçın’dan Açıklama
26.06.2007 18:23
Basketbol’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Şeref Yalçın’ın Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı ile ilgili açıklamasıdır: "Türkiye Basketbol Federasyonu 23 Haziran 2007 tarihinde, Beko Basketbol Ligi Lig Kurulu toplantısına katılmak üzere Kulübümüz’e davet yazısı göndermiştir.
Kulübümüz tarafından kendisine yetki belgesi verilen Basketbol Genel Direktörümüz Sayın Ergin Ataman, bugün bu toplantıya katılmak üzere hazır bulunmuştur.
Ancak Sayın Ergin Ataman’ın kendisine verdiğimiz yetki belgesine rağmen söz konusu toplantıya kabul edilmediğini büyük üzüntü duyarak öğrendik.
Türkiye’nin en büyük kulüplerinden Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nü temsil etmek üzere toplantıya gelen yetkilimize bu şekilde davranılmasını, 104 yıldır Türk Sporu’na, Türk Basketbolu’na büyük hizmetler vermekte olan Kulübümüz’e yapılan büyük bir saygısızlık olarak kabul ediyoruz.
Hiç kimse veya kurumun Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne karşı böyle bir saygısızlık yapma haddi olmadığını hatırlatıyor, yapılmış bu talihsiz davranıştan dolayı Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı’ndan özür dilemesini bekliyor, hatta çalışmalarını bu şekilde özensizce devam ettirme niyetinde ise Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı’nı ve Yönetim Kurulu’nu istifaya davet ediyoruz.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım"
Şeref Yalçın
BJK Basketbol’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi