Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-06-2007, 01:18   #15
pasadena_1903
Guest
 
pasadena_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Cisse Beşiktaş'ta
Liverpool'un süpe yıldızı Cisse Beşiktaş'a 3 yıllık imza attı.



İlk olarak acayip saç stiliyle dikkatimizi çeken Cisse, 12 Ağustos 1981'de Fransa'nın Arles kasabasında doğdu. Yeteneği ve potansiyeli küçük yaşta keşfedilen oyuncu daha 15 yaşındayken Auxerre tarafından kapıldı.

O zamanlar Auxerre genç bir oyuncunun kendini gösterebilmesi için Ligue 1'deki en ideal kulüptü. 1961'den beri Guy Roux'nun çalıştırdığı takım 1980'de Ligue 1'e yükselmişti. 1996'da ise lig şampiyonu oldular.2005'te Roux'nun emekli olmasına kadar Eric Cantona, Basile Boli ve son olarak da Philippe Mexes gibi yetenekleri futbol dünyasına sundular. Cisse de farklı değildi.

2001-02 sezonunda daha 21 yaşındayken gol kralı olan oyuncu, aynı dönem ilk kez milli takım forması giydi, bir sonraki sene Auxerre'le Fransa Kupasını, hemen ardından da milli takımıyla Konfederasyon Kupası'nı kazandı.

2003-04 sezonunda bir kez daha gol kralı olan oyuncu, 2004 yazında Liverpool'a transfer oldu. Ona hayran olduğunu her fırsatta dile getiren Gerald Houllier'nin çabalarıyla oyuncu İngiltere'ye geldi ve 14 milyon avroluk fiyatıyla kulübün transfer rekorunu kırdı. Ancak oyuncudan en iyi şekilde faydalanan takımın yeni hocası Rafael Benitez oldu.

Maalesef Cisse ve Liverpool'un mutlu günleri uzun sürmedi. Sadece 19 maç oynadıktan sonra Cisse'nin 30 Ekim 2004'de Blackburn'le oynanan maçta sol ayağı kırıldı. Kırık, oyuncunun tuhaf bir şekilde düşmesi ve ayağının çimlere takılması sonucu oluştu. Cisse'nin daha sonra söylediğine göre o anda doktorlar elleriyle kemiği yerine oturtmasalar dizinden aşağısını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilirmiş.

Olaydan sonra gelen ilk haberlerde sezonu kapattığı söylenmişti ancak mucize bir şekilde 6 ay sonra iyileşti ve İstanbul'da oynanan Liverpool – Milan Şampiyonlar Ligi finalinde bir penaltı bile attı.

2005-06 sezonuna da harika başladı, kulübeden gelip iki gol atarak Liverpool'un Süper Kupa'yı kazanmasını sağladı. O sezon Cisse sağ kanatta oynatılmaya başlamıştı ve bir çok insan onun bu mevkiide oynamaktan mutlu olup olmayacağını sorguluyordu. Spekülasyonlar arttı ve Benitez'in onu takımda istemediği haberleri yayılmaya başladı. BU spekülasyonları Sky Sports'da doğrulayan Cisse, kibarca kovulduğunu söyledi ve aynı dönemde kiralık olarak Marsilya'ya gitti.

Ancak, Liverpool'daki son maçı da zaferle sonuçlandı. FA Cup finalinde West Ham'e attığı müthiş gol kupayı Liverpool'a getirdi.

Cisse, Fransa'nın Almanya 2006'daki kadrosuna da çağırıldı ancak Çin'le oynanacak son maç öncesi ısınırken sağ ayağı kırıldı.

İçinde bulunduğu ruh halini ve sakatlığını düşünürsek, kimse Cisse'nin Marsilya'da tekrardan eski günlerine kavuşacağını düşünmüyordu. Ancak o, gösterdiği performansla şu anda bunu başarmaya yakın gözüküyor.


Cisse zor koşullar altında oynamasına rağmen büyük bir yetenek ve iyi bir oyuncu olduğunu kanıtladı. Yapması gereken tek şey daha rekabetçi bir ligde de var olabileceğini kanıtlaması ve Benitez'i onu gönderme kararından ötürü pişman etmesi.


kaynak: kartalhaber.com

Konu pasadena_1903 tarafından (27-06-2007 Saat 01:19 ) değiştirilmiştir..