Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-05-2006, 17:13   #1
GoD of WaR
 
GoD of WaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
D K Takım İncelemesi : ÇEK CUMHURİYETİ

Click the image to open in full size.

Çek CumhuriyetiÇek Cumhuriyeti'nin çok iyi bir ekolden geldiği bir gerçek. Uzun süre sessiz kaldılar ama son yıllarda genç yeteneklerinin katkılarıyla yeniden gündeme geldiler. Euro 96'da Pavel Kuka, Miroslav Kadlec, Horst Siegl, Thomas Skuhravy, Lokvenc gibi yıldızlarıyla finale yükselmiş, ama Almanya'ya şanssız bir şekilde vermişlerdi kupayı. Aradan tam 10 yıl geçti ve kimse kalmadı o kadrodan bugüne. Ama şimdiki yıldızlar da onları aratmayacak nitelikte. Baros, Rosicky gibi gol arayan yıldızların yanında Eylül'de Eylül ayında'de sakatlanan ve sahalara daha yeni dönen tecrübeli Jan Koller olacakbulunacak. Gözler ise Chelsea'nin kalecisi Petr Cech'de olacak. Biz de G.Saraylı Marek Heinz'ı ve Tomas Jun'u daha dikkatli izleyeceğiz. Bu arada Çek Cumhuriyeti'nde kupaya sayılı günler kala Pavel Nedved'in futbola veda edeceği söylentileri ortalığı karıştırmıştı.

Mutlaka izleyin: Petr Cech
Fransa'da oynarken de Chelsea'deki gibi performans sergiliyordu ama kimse ona ilgi göstermiyordu. Rennes'den milli takıma seçildi oradan da futbolcu avcısı Chelsea onu kaptı. Şu an Dünyanın Ddünyanın en iyi kalecilerden birisi olarak gösterilen Petr Cech'i, Superspor.com'a Dünya Kupası'nı yorumlayan futbol dünyasının ünlü isimleri de turnuvanın en iyi kalecisi olarak değerlendirmişlerdi. Çek Cumhuriyeti Baros ilela, Rosicky ile, Koller ile vuracak ama eğer Çek Cumhuriyeti çeyrek finale veya yarı finale çıkma başarısını gösterirse, bunda en önemli pay Cech'in olacak.
Teknik direktör: Karel Bruckner
1939 doğumlu olan Karel Bruckner turnuvanın en yaşlı teknik adamlarından. Çek Cumhuriyeti'nin Sigma, Banic gibi takımlarını çalıştıran ve tek yurt dışı tecrübesini Slovakya'nın İnter Inter Bratislava takımında yaşayan Bruckner, daha önce Çek Cumhuriyeti'nin 21 yaş altı takımını çalıştırmıştı daha önce.
Almanya'ya nasıl geldi?
Elemelerde 1. Grup'ta yer alan Çek Cumhuriyeti grubu ikinci olarak tamamladı ve Almanya vizesi almaya hak kazandı. Lider Hollanda ile arasında 5 puan fark bulunan Çek Cumhuriyeti'ni en çok Romnya zorladı. Finlandiya, Makedonya, Ermenistan ve Andorra ise vasatı aşamadılar.
Rakipleri:
Son yıllarda büyük bir çıkışa geçen Çek Cumhuriyeti'nin en büyük rakibi İtalya olacak kuşkusuz. Amerika Amerika'da BD deda son yıllarda yükselen bir trend içerisinde. Gana ise bir Afrika ülkesi, ne yapacağı belli olmaz. Çek Cumhuriyeti her ne kadar güçlü ve geniş bir kadroya sahip olsa da gruptaki rakipleri çok tehlikeli.
Başarıları
Daha önce Slovakya ile ayrılmadan önce Çekoslavakya olarak adı altında 8 kez (1934, 1938, 1954, 1958, 1962, 1970, 1982, 1990) kez Dünya Kupası'na katılma başarısı gösteren Çek Cumhuriyeti, dağıldıktan sonra yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. 1934 ve 1962'de final oynayan Çekler 1976'da Avrupa Futbol Şampiyonu olurlarken, 1996'da da final oynamış ama altın golle Almanya'ya kaybetmişlerdi.

En çok milli formayı giyen futbolcusu:
Karel Poborsky Poborsky (110)
En çok milli formayla gol atan futbolcu:
Jan Koller (40)
__________________
fb öfkemsin gs nefretimsin !




GoD of WaR Ofline