Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-07-2007, 10:08   #10
bjkartal
Banned
 
bjkartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Kartal, şov değil transfer yapıyor!Yazın kavurucu sıcağında taraftarları ve yöneticileri serinleten en önemli faktör hiç kuşkusuz, yıldız isimlerin kadrolara dahil edilmesidir...Click the image to open in full size.
Yeni sezona yeni ve kaliteli yüzlerle girmek için kolları sıvayan takımlardan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kadar flaş isimlere yönelmese de, ihtiyaç duyduğu mevkilere aldığı doğru isimlerle adeta başarının yıldız transferine endeksli olmadığı mesajını verir bir havadaydı.
Fenerbahçe'nin, isminin büyüklüğünden olsa gerek Roberto Carlos ile stadyumda taraftara açık bir şekilde imza töreni düzenleyip şov yapma işini sadece Galatasaray örnek almış olmasına karşılık Siyah-Beyazlı takım dünkü tören öncesi Edouard Cisse'yi adeta basından kaçırarak tek başına İnönü Stadı'nı gezdirmeyi tercih etti. Bu durumu medya pazarlama tekniği açısından şaşırtıcı bulduğumuzu itiraf edelim. Oysa Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in göreve gelmeden önceki seçim vaatlerinden ilgimi en çok çeken cümlesi; 'Beşiktaş'ı medyanın 3. sayfasından 1. sayfasına taşıyacağım.' demesiydi...
Fenerbahçe'nin Roberto Carlos olayında yaklaşık 5 bin taraftarla birlikte 100'e yakın basın mensubu ile 'tribünlere oynama' taktiğini Beşiktaş'ın pas geçmesini anlayamadık. Edouard Cisse'nin imza töreninde Brezilyalı Roberto Carlos ve Lincoln'ünkinden daha daha sakin bir ortam vardı. En azından basın mensupları arasında o bildik izdiham yaşanmadı. Gazeteci olarak olaya baktığımızda Beşiktaş'ın çalışma şartlarının Fenerbahçe ve Galatasaray'dan daha rahat olduğunu kolaylıkla gözlemleyebiliyoruz.
İmza töreninde gözlem yapan sadece biz değildik elbet. Fransız futbolcu Edouard Cisse'nin eşi Sandra, bize özgü klasik imza töreni, forma giyme ve basına poz verme seramonisini ilgiyle izledi. Gazeteci arkadaşlarımın en iyi kareyi yakalamak için, sınırlı sayıdaki İngilizce kelimelerle Fransız yıldıza, 'Cisse here' diyerek bakışlarını kendi objektiflerine odaklamaya çalışmasını tebessüm ve hayretle izledi bayan Cisse. Hatta tören sonrası eşinin fotoğraf verirken yaptığı 'Kartal pençesi' hareketini gülerek taklit etmesi törene ayrı bir sevimlilik kattı.
Milli kaleci Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı'dan sonra Edouard Cisse ile sessiz ama derinden giden Beşiktaş'ın bünyesine kattığı isimler ve imza törenleri mutevazı olsada, bu politikası ile Siyah-Beyazlı takımın ayağını yorganına göre uzatan bir anlayışla ligde çok yol alacağını söyleyebiliriz. Beşiktaş, bana güven verdi Beşiktaş'ın Paris Saint Germain'den transfer ettiği Edouard Cisse, Siyah-Beyazlı kulübün kendisine güven verdiğini söyledi. Cuma gecesi yapılan karşılama töreninin kendisini hayran bıraktığını ifade eden Fransız yıldız, "Cuma gecesi gelişimde çok güzel karşılandım. İstanbul çok güzel bir şehir. İki-üç yıldır Beşiktaş beni transfer etmek istiyordu. Görüşüyorduk, şimdi gerçekleşti. Benim için önemli olan güvendi ve bu güveni bana verdiler." diye konuştu. Cisse, Beşiktaş'ın Fransa'da çok iyi tanınan bir kulüp olduğunun altını çizerek, "Paris Saint Germain ile oynadığımız maçlardan Beşiktaş'ı tanıyordum ve transferimde bunun da etkisi oldu. Türkiye'de şampiyonluğa oynayan bir ekip olması da benim kararımda belirleyici oldu." dedi.
M. BURAK BÜRKÜK
__________________
armamızdaki yıldız tüm yıldızlara bedeldir
çünkü o yıldız ayla beraberdir
bjkartal Ofline