Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-07-2007, 11:30   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beceriksiz Futbolcular

Futbol tarihine becerileri yerine, beceriksizlikleriyle mal olan futbolcuların hikayesi.

Futbol diğer bir çok spor dalı gibi beceriye dayalı bir oyundur. Futbolcular becerileriyle para kazanan ve tarihe mal olan inslardır. Tabi bu durumun bazı istisnalarıda mevcuttur, becerileri kadar becerksizlikleriyle de tarihe geçmiş futbol admamları her dönem var olmuştur. 2000 yılı baharında Almanya'da "Futbolun Beceriklileri Ansiklopedisi" ismi ile çıkan bir kitabı " bir gazeteci Futbolun Beceriksizleri" olarak yazmış. Bu olaydan yola çıkan Eichler çoğunluğu Bundesliga'da olmuş olan ilginç olayları ve beceriksizlikleri toplamış. Ortaya çok eğlenceli bir sonuç çıkmış.
Tanzanya Berlin Bundesliga'nın gelmiş geçmiş en ötü takımı. 28 mağlubiyet, 8 puan, 18 gol atmış, 108 gol yemiş, peş, peşe 31 karşılaşma kazanamama beceriksizliğini göstermiş.
Bir başka beceriksiz takım ise İskoçya. İskoçlar 1954,1958,1974,1978,1982,1986, 1990,1998 Dünya Şampiyonalarıyla, 1992, 1998 Avrupa Şampiyonaları'nda ilk turu geçememe beceriksizliğini göstermişlerdir.
Kendine kırmızı kart gösteren hakem!
İngiltere'de iki ordu takımı arasında oynana maçın hakemi Melvin Sylvester kendisini arkasından iten oyuncuyu dövmüş ve kendisine kırmızı kart göstererek tarihe mal olmuştur.
Sevinirken ayağını kıran futbolcu
Nijeryalı Babayaro milli takım adına kayettiği bir golden sonra sevinç taklası atarken bacağını kırmıştı. 1999-2000 sezonun son maçında Leverkusen forması giyen Ballack, takının şampiyonluğu için beraberlik bile yetecekken kendi kalesine attığı golle takımını şampiyonluktan etmeyi becermişti.
Finlandıyalı Kekkola 1986 yılında kendi kalesine attığı beşinci golden sonra arkadaşlarıdan bir hediye almıştı: Pusula. M.United'lı Solskjser'in attığı golden sonra sonra arkadaşları tarafından biraz heyecanla kutlanmasının sonucu dizindeki bağlar yırtılmıştı.
Mikrofon karşısında beceriksizce konuşak genelde teknik direktörlere has bir hata. Sir Alex Ferguson bir maç sonrası hakem için ne düşündüğünün sorulması üzerine " Haemler hakkında asla yorum yapmam ve bu alışkanlığımı o.... yüzünden bozmak istemiyorum" diyerek bu katagorideki yerini almıştı. Yazımızın başında da söylediğimiz gibi futbol becereikli adamların oyunu olduğu kadar beceriksilerinde oynu. Belikide futbolu bu kadar eğlenceli kılan içindeki bu ilginçlikler ve beceriksizilklerdir.
Fdergi
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla