Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-07-2007, 10:09   #7
shawnodese
 
shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
JetLi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne Olursa Olsun Bir Muhammedin Kramponu Edeceklerini Sanmıyorum..
Muhammed Gelecekte Dünyada Adından Söz Ettirecek Bi Yıldız Olacak kadar Yetenekli O Yüzden Basının Gözdesi Olması Doğal..
Ayrıca Avrupadan Diyorsun Avrupa Devlerinden Olsa Mutlaka Onlarda Gündeme Gelirdi..
Muhammet yetenekli olabilir ama daha 12 yaşında ve geçen sene takım arkadaşlarına emir vermeye kalkıyordu bu genç. Bu şekilde basında önplanda olursa kaybederiz. Size önerim fırsatını bulursanız fb miniklerinin, gs nin miniklerinin maçlarını izlemeniz. Orada basının gördüğü ama gündeme getirmediği yada bizzat basının gündeme getirmesine izin verilmediği gençleri göreceksiniz. Muhammet şu anda gelecek vaad eden bir oyuncudur ama olgunlaşmamıştır, olgunlaşmadan da harcamayalım. Bir zamanlar muhammet gibi gelecek vaad eden oyuncumuz vardı demek yerine muhammet gibi bir dünya yıldızını altyapımızda yetiştirdik diyebilelim. Emre Belezoğlu 12 yaşında yüksek bir paraya zeytinburnundan gs ye transfer oldu, transfer olurken fb ve gs birbirine girdi ve 16 yaşına kadar(a takımda oynayıncaya kadar) basına çok fazla malzeme olmadı. Oyuncularımıza sahip çıkalım ve oyuncuları programlarda değil sahada işlerini yaparlaerken görelim.
Ajax'ın alt yapısında şöyle yazar; sizleri buraya getiren yeteneklerinizdir, burada tutacak olan ise karakteriniz olacaktır diye. Bu oyuncuların kişilikleri oturmamışken bu şekilde basına malzeme yaparsanız bu çocukların kişilikleri tam gelişemez. Bizde yazık oldu deriz....
Barcelona'nın deneme olayına gelince; gs altyapısında yanlış hatırlamıyorsam önceki senelerde 2 oyuncu barcelona ya denemek üzere çağrıldı ama gs alt yapısı izin vermedi diye biliyorum. Biz ise batuhan ın ve muhammed in denemelere gitmesine izin verdik. Sanki onları göndermeye çalışır gibi. Bir de kubilay diye bir çocuk var 13 yaşında. O da altyapımızda oynuyor. Onunda bir ara dışa transferi gündem de idi(3Milyon dolar gibi bir paraya Kore takımına), basında yer aldı ama son durumunu bilemiyorum şu anda. Ajax daki genç bir oyuncu Barcelona ya denemeye gider mi? ya da Man City ye ya da o yaşta bir gencin televizyonlarda gündeme gelmesine iznin verir mi?(Ajax alt yapıdan oyuncu yetiştirmesi ile ekol olduğu için bu örneği verdim). Barcelona Messi yi 12 yaşındayken aldı, Arjantin U-16 larda yıldız oluncaya kadar Messi yi basında gören var mıydı içinizde. Oyuncu yetiştirmek kolay değil, bizde gençlerimizi şimdiden kaybetmeyelim..
Batuhan, Muhammet, Kubilay, Emre, Can, Serdar, Rıdvan, Oğulcan, Serdar, İbrahim, Ergun ve diğerleri.... gibi çok yetenekli gençlerimiz var ve bunları kaybetmeyelim.... Hepsi bizim geleceğimiz, hepsi Dünya futboluna damga vurabilecek yetenekteler, yeter ki onların kişiliklerini koruyalım...
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla