Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-07-2007, 12:38   #1
Adelaar
 
Adelaar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Türkiye füze tehdidi altında

Türkiye füze tehdidi altında
Click the image to open in full size.
Rusya Türkiye'nin füze tehdidi altında olduğunu iddia etti..
09 Temmuz 2007 Pazartesi 11:07







Rusya Başbakan Birinci Yardımcısı Sergey İvanov, Türkiye'nin füze tehdidi altında bulunduğunu öne sürerek Avrupa'ya füze kalkanı yerleştirilmesiyle ilgili tartışmalarda Ankara'nın daha çok söz sahibi olması gerektiğini söyledi.

2008 yılındaki başkanlık seçimlerinde adı Kremlin adayları arasında geçen İvanov, Rossiya kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tehlike bölgesinde yer aldığını belirterek İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerin füze tehdidi oluşturduğunu ilk kez kabul etmiş oldu.

Yıl sonuna kadar soruna bir çözüm getirileceğine inandığını belirten İvanov, "Aksi halde bu mesele Rusya ile Batı arasında yeni bir 'Berlin Duvarı' kurulmasına yol açar" uyarısında bulundu.

Diğerlerine ulaşamaz

İvanov ABD'nin, füze tehdidinin kaynaklandığı ülkeler olarak gösterdiği devletlerden fırlatılacak füzelerin gerçekte Türkiye dışında NATO üyelerinin büyük çoğunluğuna ulaşamayacağını belirtti.

İvanov, "Bu arada söylemek isterim ki, Türkiye'nin konuyla ilgili tartışmalarda ve önerilerde daha çok söz sahibi olmasını, en belirleyici rollerden birini oynaması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü Türkiye füze tehlikesinin bulunduğu bölgeye çok yakın" dedi. ABD; İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerden fırlatılabilecek füzelere karşı Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne füze kalkanı kurmak istiyor. Bu planı engellemeye çalışan Rusya ise ABD'nin aslında kendisini hedef aldığını savunuyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, alternatif olarak Azerbaycan'daki Gebele Radar Üssü'nün ortaklaşa kullanılmasını önermiş, ancak ABD öneriye soğuk bakmıştı.

Vatan
Adelaar Ofline   Alıntı ile Cevapla